“Βάρεσε διάλυση” το foracamp; (UPDATED)

Παίδες, μια ερώτηση προς “όποιον έχει κάποιον γνωστό στο Foracamp.gr“, το γνωστό site όπου συγκεντρώνονται άρθρα από ελληνικές “κοινότητες” και blogs με τεχνολογικό περιεχόμενο: “έχει βαρέσει διάλυση το μαγαζί”, και… δεν το έχουμε καταλάβει “προς τα έξω”; Προσέξτε: δεν το γράφω ειρωνικά ή ως επίθεση στο κατά τα άλλα πολύ καλό Foracamp.gr, μα επειδή εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με αυτό!

Εδώ και περίπου δυο εβδομάδες δεν μπορώ να καταχωρήσω κανένα από τα θέματα του unregistered.gr στο Foracamp. Κάθε φορά που δοκιμάζω να κάνω μια καταχώρηση, παρουσιάζεται ένα μήνυμα πως “έχει περάσει σε moderation queue” και “αφού το εγκρίνουν οι moderators, θα παρουσιαστεί”. Ποτέ δεν είχα συναντήσει τέτοιο πρόβλημα στο παρελθόν, ενώ τα θέματα για τα οποία μιλάμε δεν είναι “άσχετα” με τη θεματολογία του site (Σημ.: του Foracamp) για να δικαιολογείται η όποια “αφαίρεση” τους. Έλα μου που… ποτέ δεν έκαναν την εμφάνιση τους, από όσο, τουλάχιστον, μπορούσα να δω! Πάμε, τώρα, στο… ανέκδοτο της υπόθεσης;

Κάποια από αυτά τα έβλεπα “να ανεβαίνουν” μετά από 1, 2, 5 ώρες, από άλλα sites, blogs και forums, που προφανώς τα είχαν επίσης καταχωρήσει στο Foracamp. ΜΕΤΑ από εμάς. Αυτό θα πει πως “τα δικά τους θέματα γίνονταν αποδεκτά μα τα δικά μας όχι”. Όταν ο Λάμπρος (Galacticus) καταχωρούσε κάποια από τα θέματα μας, αυτά “ανέβαιναν κανονικά” – οπότε, το πρόβλημα βρίσκεται αποκλειστικά στο δικό μου λογαριασμό.

Έχω επιχειρήσει τρεις φορές να επικοινωνήσω με το Foracamp, χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη φόρμα επικοινωνίας – μια στις 2 του μήνα, μια στις 4 και η τελευταία σήμερα, στις 10. Δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Το λογικό συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι πως, για κάποιο λόγο, αφού “με στάμπαραν” ως… “αναξιόπιστο” (που δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, αφού δεν μου το έχουν ξεκαθαρίσει με κάποιο τρόπο), είπαν να… φύγουν διακοπές, οπότε και εγώ “έμεινα για πάντα στο queue” ενώ οι άλλοι με προσπερνούσαν.

Γνωρίζει κανείς “τι γίνεται”; Έχει κανένας κάποιον γνωστό “εκεί μέσα” να κάνει μια ερωτησούλα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Οδυσσέας Κουράφαλος
aka: Ducklord

Υ.Γ.: Το τονίζω για ακόμη μια φορά: το συγκεκριμένο post ΔΕΝ είναι “επίθεση στο Foracamp”, αλλά ειλικρινέστατη απορία μου. Άφησα διάστημα σχεδόν 8 ημερών ανάμεσα στο πρώτο μου μήνυμα προς αυτούς και σε αυτό το post, διάστημα που κρίνω αρκετό για να είχα λάβει την οποιαδήποτε απάντηση. Το να μην έχω λάβει κανένα eMail με κάνει να πιστεύω πως “κάτι δεν πάει καλά”, ίσως με κάποιο “φίλτρο” που χρησιμοποιούν στη φόρμα τους, ίσως με το οτιδήποτε άλλο.

Ody's thoughts

UPDATE: Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχόλιο του κ. Κικίδη παρακάτω, το πρόβλημα φαίνεται πως, τελικά, θα λυθεί. Δεν γνωρίζω “τι έφταιγε” – και ακόμη δεν έχω δοκιμάσει να καταχωρήσω κάτι στο Foracamp, αλλά αυτή η κίνηση μου, τελευταία… ελπίδα “να βρω μια άκρη” φαίνεται πως έπιασε. Υποθέτω πως, τελικά, επικοινώνησε με κάποιο τρόπο ο Κωνσταντίνος του OSarena μαζί τους και “βγήκε άκρη”, αφού για κάποιο λόγο φαινόμουν (φαίνομαι ακόμη;!) “μπλοκαρισμένος”. Ευχαριστώ το Foracamp, και συγκεκριμένα τον κ. Κικίδη, για την άμεση απάντηση του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Μάλλον στο account σου είναι Οδυσσέα (επισυνάπτω & την εικόνα).
  Δοκίμασα πριν λίγο και έφυγε κανονικά το άρθρο.  Μηπως κατα λαθος καποιες φορες έφυγαν διπλά ποτς από εσάς εδώ? Και σε μας είχε συμβεί μα μας είχαν ενημερώσει σχετικά. Και η αλήθεια είναι πως με ευγένεια και κατανόηση για το μέγεθος του osarena και τους πολλούς αρθρογράφους του.
  Θα ρωτήσω εγώ για εσένα, μα είδες καλά τα mail σου, μην εχεις καποιο μήνυμα από εκεί & έχει παραπέσει?

 • Anonymous

  Βρε, το ξέρω πως “λειτουργεί για άλλους” – όπως είπα, και για το Λάμπρο λειτουργεί, για θέματα του unregistered. Το “βάρεσε διάλυση” δεν έχει να κάνει με το “δεν λειτουργεί το foracamp”, όπως είπα, φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του ρωτάω, και το ότι δεν έχω λάβει απάντηση σε κανένα από 3 μηνύματα εδώ και 8 ημέρες! Αντιμετωπίζω το πρόβλημα “με το moderation queue” που αναφέρω εδώ και δέκα ημέρες και δεν μου έχουν απαντήσει.

  Φαντάσου το ως εξής: δεν είναι σαν να λέω “δεν λειτουργεί/δεν ανανεώνεται το OSarena”, αλλά σαν να λέω “στέλνω emails στο OSarena και δεν μου απαντούν, ενώ φαίνεται να ανεβάζουν νέα θέματα και το site να λειτουργεί κανονικά”. Σαν “να με γράφουν”, δηλαδή, ή, “σαν να μην έχει μείνει κανείς που να απαντά σε ερωτήσεις”.

  Σε παλαιότερη επικοινωνία μου μαζί τους ποτέ δεν είχαν περάσει πέρα από 2, άντε 3 ημέρες μέχρι να λάβω κάποια απάντηση. Τώρα… Νέκρα!

 • Akikidis

  Προφανώς δεν έχει γίνει κάτι επίτηδες με το λογαριασμό σας. Θα το κοιτάξουμε και ελπίζουμε να λυθεί σύντομα!
  Τόσα χρόνια είχαμε θέλω να πιστεύω καλή συνεργασία (όπως αναφέρατε και στο σχόλιο παραπάνω) και πρόκειται καθαρά για παρεξήγηση, που θα λυθεί και σύντομα!

  Φιλικά,
  Κικίδης Αναστάσιος
  Foracamp.gr Moderator

 • Anonymous

  Χαιρετώ! Να ξεκαθαρίσω και από εδώ πως ΔΕΝ έχω πρόβλημα με το Foracamp, ΔΕΝ έκανα το post “ως κάποιου είδους επίθεση”, μα σαν μια τελευταία προσπάθεια “να βγάλω άκρη” αφού ούτε μέσω του ίδιου του site είχα δει να γίνεται κάτι, ούτε μέσω “άμεσης επικοινωνίας” μαζί σας! Θεώρησα πως το μόνο που έμενε ήταν να ζητήσω βοήθεια από την υπόλοιπη κοινότητα των bloggers που θα τύχαινε “να περάσουν” από εδώ, μήπως και κανένας γνώριζε τίποτα – όπως και, τελικά, από ό,τι φαίνεται έγινε!

  Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση από εδώ.