Τεράστιο σφάλμα ασφαλείας του Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης

Και μετά κάποιοι παραπονιούνται για το “Ελληνικό Δημόσιο” – ορίστε που δεν έχουμε μονάχα εμείς… αποκλειστικότητα στα τραγικά λάθη! Το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης διέθεσε κάποια PDFs που είχαν δεχτεί επεξεργασία ώστε να μην είναι ορατές “ευαίσθητες πληροφορίες” που εμπεριέχονταν σε αυτά. Μόνο που “αυτοί που έκαναν την επεξεργασία” μάλλον ήταν κομματάκι… άσχετοι όσον αφορά στη χρήση των υπολογιστών, του Word, του Acrobat, των PDFs και του “πώς παρουσιάζεται το κείμενο στις οθόνες” γενικότερα. Ο λόγος; Η όποια “λογοκρισία” των “ευαίσθητων πληροφοριών” έγινε με έναν κάπως… ηλίθιο τρόπο:

“Βάφοντας” το κείμενο των πληροφοριών μαύρο, σε μαύρο background.

Για όσους δεν κατάλαβαν “γιατί αυτό είναι βλακεία”… Για δοκιμάστε να επιλέξετε ένα οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου οπουδήποτε, π.χ. εδώ, στο unregistered, εδώ-και-τώρα! Παρατηρήστε “πώς αλλάζει χρώμα”, αλλά και ότι μπορείτε πανεύκολα να κάνετε το κείμενο copy-paste σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας και εκεί να του αλλάξετε τα χρώματα κατά βούληση! Ααακριβώς αυτό συνέβη, λοιπόν, και με τις “ευαίσθητες πληροφορίες” στα προαναφερθέντα PDFs! Να, ας δούμε και “live” τη “λογοκρισία” που εφαρμόστηκε στα PDFs…

Αυτό είναι ένα κρυφό κείμενο, που δεν θα δείτε ποτέ! Είναι μυστικό! Δεν μπορείτε να το διαβάσετε! Το “κρύψαμε”!

Το επιλέξατε; Ω! Είσθε hackers! :-P

Ody's thoughts

Πού ήταν, τώρα, “εκείνο το PDF με τους κωδικούς εκτόξευσης των πυραύλων” που είχα σε ένα φλασάκι; Χμμμ…

Source:

The UK Ministry of Defence has been caught out again by a schoolboy error – not knowing how to properly redact a PDF.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.