Ο δημιουργός της Siri εγκαταλείπει την Apple

Και μετά την αποκάλυψη της Siri, παρά το ότι η Apple φαίνεται να έχει επενδύσει πολλά στη συγκεκριμένη τεχνολογία και να στοχεύει σε μελλοντική περαιτέρω επέκταση της, ο δημιουργός της αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρεία. Οι λόγοι που έχει δηλώσει ο ίδιος δεν εντοπίζονται σε κάποιες “εσωτερικές διαφωνίες” με συνεργάτες του ή γενικότερα σε προβλήματα, αλλά μάλλον αφήνει να “περάσει” μια κάποια εικόνα απογοήτευσης

Πέρα από το να μπορεί να ξοδέψει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του, δήλωση… μάλλον τυπική και συνηθισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις, ο συνιδρυτής και CEO της Siri, Dag Kittlaus, δήλωσε πως αναπόφευκτα “θα ακολουθήσει και διαφορετικά projects”. Έτσι, το… “ψυχοπαίδι” του θα “μείνει πίσω” στην Apple, ενώ αυτός θα κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις.

Ody's thoughts

Πάντως, όταν κάποιος δηλώνει κάτι τέτοιο, “βγαίνει το νόημα” του “αναγκαστικά ασχολούμουν μόνο με ένα project, που έφτασα στο σημείο να το σιχαθώ, και τώρα που τουλάχιστον πέτυχε, φεύγω με ελαφρά πηδηματάκια, όσο έχω το πάνω χέρι, για να ασχοληθώ με ό,τι δεν μπορώ να ασχοληθώ εδώ”. Έχουμε ακούσει και διαβάσει παραπλήσιες δηλώσεις ουκ ολίγες φορές, και πάντα μετά από λίγα χρονάκια, όταν κανείς “έχει το ελεύθερο” να μπορεί να “μιλήσει ανοιχτά”, πάντα… το ίδιο πράγμα λέει: “είχα σιχαθεί τη ζωή μου εκεί μέσα και έπρεπε να ξεφύγω”. Σημειώνω πως δεν αναφέρομαι “ειδικά στην Apple”, τέτοιες δηλώσεις κάνουν συχνά και άτομα που ασχολούνται στη βιομηχανία του gaming, αναπτύσσοντας ένα κομματάκι των Windows ή του Office κ.λπ.

Source:

The man behind Siri – the voice control personal assistant that headlined the iPhone 4S launch – has left Apple.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.