Ομάδα υπερ-ηρώων πολεμά το έγκλημα στο Seattle

Όχι, δεν είναι απόσπασμα από κάποιο κόμικ, αλλά η πραγματική ιστορία του Phoenix Jones και μιας ομάδας μασκοφόρων, αυτόκλητων μαχητών του εγκλήματος, με το όνομα “Rain City Superheroes” που δρουν στην πόλη του Seattle, στις ΗΠΑ (που αλλού…). Ο Phoenix Jones κυκλοφορούσε στους δρόμους του Seattle από τον περασμένο Γενάρη φορώντας μια στολή με αλεξίσφαιρο γιλέκο και εφοδιασμένος με γκλομπ, όπλο ηλεκτροσόκ, και δακρυγόνο σπρέι. Γυρνούσε από ‘δω κι από ‘κει υπερασπιζόμενος πολίτες που έπεφταν θύματα ληστειών, μέχρι που ένα βράδυ ανακατεύτηκε σε έναν καυγά και του έσπασαν τη μύτη. Μάλιστα, οι τύποι που καυγάδιζαν του έκαναν μήνυση και ο Jones αναγκάστηκε να πληρώσει $3.800 για να αποφυλακιστεί.

Ο υπερήρωας του Seattle είναι ένας 23χρονος άνδρας, o Benjamin John Francis Fodor, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών. H παρέα του αποτελείται από “ήρωες” όπως ο Red Dragon που κουβαλάει ένα ξύλινο σπαθί και φοράει κουκούλα νίντζα. Προφανώς η έμπνευση για τους τύπους προήλθε από την ταινία Kick Ass και οι ίδιοι προειδοποιούν ότι δεν πρέπει ο καθένας να κυκλοφορεί στους δρόμους με κουκούλα και να ψαχνει για καυγά, αλλά μόνο αν είναι εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες.

Galacticus's thoughts


Σε μια χώρα που η εφορία μπορεί να σου κάνει ντου στο σπίτι από ανώνυμη καταγγελία, όπου η μεγαλύτερή της πολιτεία, η Καλιφόρνια, εκλέγει έναν αυστριακό πρώην μποντι-μπιλντερά για κυβερνήτη και έναν επικίνδυνο θρησκόληπτο μανιακό για πρόεδρο, όλα να τα περιμένει κανείς…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.