Νέες εφαρμογές “αφής”, Photoshop Touch και Android για την Adobe

Σημαντικές οι εξελίξεις και από το “μέτωπο” της Adobe, αφού η εταιρεία δείχνει να εστιάζει και αυτή την προσοχή της προς τα smartphones και, κυρίως, τα tablets, με νέες εφαρμογές για αυτά, ανάμεσα στις οποίες πρωταγωνιστεί η έκδοση της δημοφιλέστερης εφαρμογής της, Photoshop Touch, ειδικά για “συσκευές με αναγνώριση αφής”. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει να τάσσεται περισσότερο υπέρ του Android, αφήνοντας τις συσκευές της Apple σε δεύτερη μοίρα.

Όσον αφορά γενικά στις “εφαρμογές για συσκευές αφής”, η εταιρεία ανακοίνωσε έξι νέες εφαρμογές ειδικά για αυτές, καθεμιά από τις οποίες καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Όπως είπαμε, σημαντικότερη μάλλον είναι η έκδοση του Photoshop για αυτές, η οποία θα αποτελεί μια “διυλισμένη” εκδοχή της “desktop” εφαρμογής που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια σε υπολογιστές. Η “έκδοση αφής” του Photoshop θα διαθέτει μόνο τις σημαντικότερες λειτουργίες της “μεγάλης” εκδοχής του, ανάμεσα στις οποίες τα φίλτρα, η υποστήριξη layers κ.λπ. Αρκετά αλλαγμένο θα είναι, φυσικά, και το περιβάλλον του, για να ταιριάζει περισσότερο στις ιδιαιτερότητες της “χρήσης μέσω αφής” και της… ολοκληρωτικής απουσίας mouse ή pen.

Μαζί με αυτό, το Adobe Proto θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα “υπεραπλουστευμένο DreamWeaver χωρίς τις… δυνατότητες δημιουργίας ιστοσελίδων”, όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο. Η εφαρμογή δηλώνει ειδίκευση στο λεγόμενο prototyping, στο “γρήγορο στήσιμο ενός `σκελετού` ενός web site”, δίχως, όμως, όλα όσα “προστίθενται μετά στον σκελετό” για να το μετατρέψουν από προσχέδιο σε “τελικό site”. Ο,τι πρέπει για “δουλειά στο πόδι” ή “προσχέδια δομής του site μπροστά στον πελάτη” πριν ο web developer/designer επιστρέψει στον υπολογιστή για να αρχίσει το “πραγματικό στήσιμο” του.

Οι υπόλοιπες εφαρμογές της… παρέας είναι οι Collage, Debut, Ideas και Kuler. Η Collage επιτρέπει τον εύκολο συνδυασμό εικόνων και κειμένου σε “κολάζ”, από όπου και το όνομα της, ενώ η Debut μοιάζει με το “Filter Preview” της desktop έκδοσης του Photoshop, επιτρέποντας στο χρήστη να “παίξει” με την εφαρμογή φίλτρων σε εικόνες. Το Debut αναλαμβάνει το “άνοιγμα” και την προβολή αρχείων Photoshop, ενώ το Ideas είναι ένα mini (mini, με έμφαση στο… “πολύ mini”) Illustrator, που επιτρέπει τη σχεδίαση διανυσματικών (vector) γραφικών.

Όλα τα παραπάνω αναμένονται κάποια στιγμή μέσα στον Νοέμβριο για τα tablets με Android, ενώ οι εκδόσεις για iPad θα ακολουθήσουν με μικρή καθυστέρηση. Υπομονή..!

Source:

Adobe plans to release six applications designed to be used exclusively on touch-based devices, including apps to execute creative tasks such as photo editing and Web page design, the company announced Monday.

Source:

Adobe will soon be bringing Photoshop Touch to tablets, first on Android tablets and then on the iPad.

Source:

The new Adobe® Photoshop® Touch app lets you quickly combine images, apply professional effects, share the results with friends and family through social networking sites like Facebook, and more — all from the convenience of your tablet.¹ Initially available for Android™.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.