Μάσκες “φωτογραφίες” από τη REAL-f

…και αφού τραβήξαμε την προσοχή σας με τη… γελοία μάσκα του “ανοίγματος” μας, να εξηγήσουμε πως ΔΕΝ μιλάμε για αυτές τις μάσκες, αλλά για αυτές που βλέπετε παρακάτω. Δημιουργήματα της REAL-f, πρόκειται για υπερ-ρεαλιστικές “αναπλάσεις” ενός πραγματικού προσώπου, το οποίο “χτίζεται” ως 3D μάσκα με βάση φωτογραφίες και αυτοματοποιημένη δημιουργία 3D μοντέλου του. Το τελικό αποτέλεσμα σχεδόν δεν ξεχωρίζει από την πραγματικότητα!

Οι συγκεκριμένες μάσκες κατασκευάζονται από ελαστικό υλικό που “απλώνεται” επάνω από ένα καλούπι και διαμορφώνεται βάσει φωτογραφιών από διάφορες γωνίες και θέσεις – ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί όχι μόνο η εμφάνιση, αλλά και η “ανατομία” του στον τρισδιάστατο χώρο. Και όπως… υπερηφανέυεται η REAL-f, η τεχνολογία της έχει τόση λεπτομέρεια ώστε να επιτρέπει ακόμη και την αναπαράσταση των φλεβών ή και τις ίριδας των ματιών!

Το κόστος για μια από αυτές, $4000 – ναι, αρκετά υψηλό ποσό, αλλά… Για σκεφθείτε τις πιθανότητες! Πέρα από το ότι είναι, πια, 100% πιθανό να δούμε μια ληστεία σε τράπεζα από… βουλευτές ή μέλη ενός heavy metal συγκροτήματος, την καλύτερη ιδέα την είδαμε σε ένα σχόλιο στην “πηγή” του θέματος μας, και είναι, απλά, η απόλυτη πρόταση… εκδίκησης!

Quote:

Έπιασες τον καλύτερο σου φίλο να… `βολεύει` το έτερον ήμισυ; Φτιάξε μια μάσκα με το πρόσωπο του και λήστεψε 100.000 ευρώ από μια τράπεζα. Σου μένουν τα 96.000 ευρώ στην τσέπη, και μετά μπορείς να συνεχίσεις. Αρχικά, με μια νέα μάσκα. Με τη φάτσα της γυναίκας σου.

:-P

Source:

A Japanese start-up called REAL-f is creating and selling “three-dimensional photo forms,” or frighteningly realistic masks of human faces.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.