Η Sony ανακαλεί τηλεοράσεις Bravia για φόβο πυρκαγιάς

Έχετε μια τηλεόραση Bravia μέχρι και τεσσάρων ετών; Αν και μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, εντούτοις, ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα σίγουρος! Βλέπετε, η Sony ανακάλεσε περίπου 1,6 εκατομμύριο τηλεοράσεις της “οικογένειας” Bravia στην Ιαπωνία λόγω πιθανού προβλήματος… πυρκαγιάς!

Για να είμαστε ακριβείς, η κίνηση δεν ξεκίνησε από την ίδια τη Sony, αλλά από το εκεί Υπουργείο Εμπορίου, και καλύπτει μοντέλα από το 2007 έως σήμερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε εξάρτημα που βρίσκεται στις τηλεοράσεις Bravia, που προφανώς μπορεί να… “σκάσει” κατά τη χρήση τους, κάνοντας το σπίτι του ανυποψίαστου καταναλωτή “φλαμπέ”. Πρόκειται για ένα κομματάκι του συστήματος οπίσθιου φωτισμού, που υπερθερμαίνεται, σε σημείο που να μπορεί να… λυώσει το “επάνω” κομμάτι της τηλεόρασης!

Τα μοντέλα είναι όλα τύπου LCD και το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν, κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο, ο κάτοχος ενός από αυτά αναγκάστηκε να καλέσει την πυροσβεστική όταν είδε την τηλεόραση του να μετατρέπεται σε ψησταριά, φαινομενικά χωρίς λόγο και αιτία. Σύμφωνα με το Bloomberg έχουν, μέχρι σήμερα, αναφερθεί 11 περιπτώσεις υπερθέρμανσης, αλλά μόνο στην Ιαπωνία – οπότε, για την ώρα, οι όποιες ανακλήσεις παραμένουν… Ιαπωνικό προνόμιο.

Έχετε, πάντως, το νου σας, καλού-κακού!

Source:

Sony has been making TVs and other things for a very long time. The Sony Bravia line of HD and 3D TVs are some of the most popular around the world including in Sony’s home country of Japan. Sony has made an announcement today that isn’t good for the hoards of Japanese HDTV owners that purchased the Bravia brand. Sony has been asked by the Japanese trade ministry to recall 1.6 million Bravia TVs that are on the Japanese market.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Aristides Theofrastus

  Bravia έχω στο σπίτι. Πάλι καλά που έχω αφήσει κάτι μπριζόλες στην άκρη.

 • Aristides Theofrastus

  Bravia έχω στο σπίτι. Πάλι καλά που έχω αφήσει κάτι μπριζόλες στην άκρη.

 • Skylik8

  Τουλάχιστον ο Ιάπωνας έχει κάποιο αίσθημα τιμής. Θα σκύψει το κεφάλι και θα είναι έτοιμος να βάλει τα “κλάματα”,
  από ντροπή φυσικά, αν δεν κάνει σεπούκου !! Τουλάχιστον τα ανακαλέσανε.
  Με τον κινέζο τι γίνεται. Θα το πάρεις το προϊόν, θα δουλέψει 1 και 1/2 φορές και μετά πάπαλα. Από υποστήριξη ;
  Α, δε με νοιάζει,χέστηκα (π.β.  Σεφερλή)

 • Anonymous

  “Έχεις στο σπίτι”; Έχεις ακόμη σπίτι; :-P

  Βγάζε την από τη πρίζα καλού-κακού. Ή, έστω, βάζε επάνω τις μπριζόλες όποτε φεύγεις. Όλες. “Χτίζε” την με μπριζόλες, σαν να ήταν πυργάκι Lego, μπας και επιβραδύνουν την πυρκαγιά… :-P

 • Anonymous

  Ναι, ναι, σπουδαίο “αίσθημα τιμής”. Το ίδιο “αίσθημα τιμής” που είχαν όταν το έφτιαχναν, επιλέγοντας τα φθηνότερα εξαρτήματα της κακιάς κατάρας. Εδώ είναι το μόνο σημείο στο οποίο συνήθως υπερτερούν οι Γερμανοί.

 • Aristides Theofrastus

  Μιας και πιάσαμε τους ευρωπαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων, υπάρχουν κάποιοι αξιόλογοι; Ξέρει κανείς τί παίζεται με την loewe;

 • Skylik8

  Φυσικά και οι εταιρίεις-κολοσσοί δεν τα βγαζουν τα χρηματα με το σταυρό στο χέρι.
  Από εκεί κι έπειτα, για μένα είναι θέμα προτίμησης.

 • Skylik8

  Φυσικά και οι εταιρίεις-κολοσσοί δεν τα βγαζουν τα χρηματα με το σταυρό στο χέρι.
  Από εκεί κι έπειτα, για μένα είναι θέμα προτίμησης.