Εγκαίνια για το πρώτο “καταναλωτικό διαστημοδρόμιο”

Φυσικά, ο τίτλος μας αναφέρεται στο Spaceport America, όπως είναι το όνομα του πρώτου “καταναλωτικού διαστημοδρομίου”, δηλαδή του πρώτου αντίστοιχου των σημερινών αεροδρομίων, το οποίο, όμως, δεν θα ασχολείται με “αεροπλάνα” και άλλα τέτοια… πεζά (έστω, “ιπτάμενα”), αλλά με διαστημόπλοια. Και το “καταναλωτικό” έρχεται και “κολλάει” στο ότι δεν θα χρησιμοποιείται από αστροναύτες, αλλά από απλούς πολίτες.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο βήμα προς την πραγματοποίηση αυτού που στην Επιστημονική Φαντασία θεωρείται δεδομένο, τα ταξίδια ανάμεσα σε πλανήτες.

Και αν και αρχικά το κόστος για ένα τέτοιο ταξιδάκι θα είναι απαγορευτικό για την πλειοψηφία του κόσμου, όπως συμβαίνει με τα πάντα, “αρκεί που έγινε το βήμα”. Με την πάροδο του χρόνου -όσος και αν είναι αυτός- το κόστος θα πέσει, ώστε κάποια στιγμή να είναι αρκετά προσιτό για όλους!

Και βέβαια “πίσω” από το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να “κρύβεται” άλλος από τον Richard Branson και την Virgin Galactic, το νέο “παρακλάδι” της εταιρείας-κολοσσού του, Virgin, ο οποίος κάνει και… guest εμφάνιση στα ίδια τα εγκαίνια, “από εκεί που δεν τον περιμένεις”!

Ody's thoughts

Άκουσα πως ο καιρός στον Πλούτωνα θα είναι χάρμα το επόμενο καλοκαιράκι! Οργανώνουμε μια μαζική φυγή προς εκεί;

Source:

Man, if there’s one thing Richard Branson knows better than anyone, it’s how to put on an amazing launch event. Above, video from the Virgin Galactic kickoff for the world’s first commercial spaceport, Spaceport America (alternate link), today in Las Cruces, New Mexico.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.