Γνέψτε “bye-bye” στο iPod Classic

Πρόκειται για μια τραγική, τραγική ιστορία: δεν πρόλαβε καλά-καλά να κλείσει τα δέκα του, και… το χάσαμε άδικα. Μην αγχώνεστε βρε, εκτός αν… έχετε ένα τέτοιο – μιλάμε για το iPod Classic. Ναι, την “κλασσική” συσκευή αναπαραγωγής MP3s και όχι μόνο, της Apple, που έφερε την επανάσταση στο χώρο της μουσικής και κατέστησε τα MP3s και επίσημα ως “το πιο διαδεδομένο format μουσικής” (μέχρι τότε… “κρύβονταν” σε σκληρούς δίσκους). Η Apple, λοιπόν, αφαίρεσε από το iTunes τον τομέα των παιχνιδιών που απευθύνονταν ειδικά σε αυτές τις “κλασσικές” συσκευές, αυτές “με το δαχτυλίδι στο κέντρο”, που αναλάμβανε και χρέη χειριστηρίου για αυτά ακριβώς τα παιχνίδια.

Η κίνηση της φαίνεται να επιβεβαιώνει φήμες που “έπαιζαν” εδώ και καιρό πως η Apple θα σταματήσει την παραγωγή τόσο του iPod Classic όσο και του iPod Shuffle. Λογικό ως ένα σημείο, αφού όσο καλά και αν είναι, δείχνουν πια τη “γερασμένη” τεχνολογία τους σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας.

Ody's thoughts

…αν και, να προσθέσω, πιστεύω προσωπικά πως το “γερασμένα” δεν έχει καμία μα καμία σημασία αν κάνουν καλά τη δουλειά τους και εξυπηρετούν μια βασική ανάγκη. Και σε αυτό ήταν, όντως, αρκετά καλά “μηχανάκια” – στο “να εξυπηρετούν μια βασική ανάγκη”, αυτή της “ακρόασης μουσικής”. Και podcasts.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.