Άσε τη μαϊμού να σου δείξει!

Επιστήμονες εμφυτεύουν μικρο-ελεγκτές στον εγκάφαλο πιθήκων, με τα οποία μπορούν να ελέγχουν τεχνητά μέλη! Αυτό είναι ένα μάλλον πολύ σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη προσθετικών μελών με εξελιγμένη λειτουργικότητα, αφού με τη χρήση μικροσκοπικών εμφυτευμάτων στον εγκεφαλικό φλοιό, θα μπορεί κάποιο άτομο με αναπηρία να αποκτήσει τεχνητά χέρια, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις σκέψεις του άμεσα, όπως και τα φυσικά! Στο πείραμα του πανεπιστημίου του Duke, οι πίθηκοι επέλεγαν με επιτυχία, ελέγχοντας έναν εικονοκό τεχνητό βραχίονα, αντικείμενα επί της οθόνης, κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στο παρακάτω βίντεο. Έτσι λοιπόν θα έχουμε, με αυτό το σύστημα, έλεγχο και τεχνητών μελών, αλλά και έλεγχο του UI υπολογιστή!

Source:

Using monkeys as test subjects, researchers from Duke University Medical Center are laying down the foundation for a new class of brain-controlled, touch-sensitive prosthetic limbs.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.