Binary Domain: ένα ξεχωριστό παιχνίδι

Το Binary Domain αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά όταν κυκλοφορήσει στις 14 Φλεβάρη του 2012. Πρόκειται για ένα παιχνίδι 3rd person shooter, το οποίο θα διανέμει η Sega, το οποίο μας φέρνει στο μυαλό πολλά άλλα αντίστοιχα games, όπως το Gears Of War, αλλά και το Mass Effect. Δίνει μεγάλη έμφαση στη δράση και τα προσεγμένα εφέ, όπως το πρώτο, αλλά και τεράστια σημασία στη συνεργασία των μαχητών, όπως στο δεύτερο, αφού ηγείστε μιας ομάδας τεσσάρων ειδικών πρακτόρων.

Το παιχνίδι μας κεντρίζει την προσοχή για δύο παραμέτρους: πρώτον το σενάριο και το σκηνικό μπροστά στο οποίο εκτυλίσσεται. Είναι ένα σενάριο εμπνευσμένο κατευθείαν από την κουλτούρα του cyberpunk fiction, καθώς ασχολείται με μια μελλοντική κοινωνία στην οποία τα εξελιγμένα ανθρωπόμορφα ανδροειδή παρουσιάζουν προβλήματα ψυχωτικής συμπεριφοράς και δημιουργούν πολλές βίαιες εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Όσες φορές κι αν έχουμε δει σενάρια με παρόμοια ατμόσφαιρα, από τα κλασσικά Ghost In The Shell και Akira, μέχρι και το πιο πρόσφατο Vexille, δεν μπορούμε να τα χορτάσουμε!

Όμως, το άλλο σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο παιχνίδι αναφορικά με τα υπόλοιπα του είδους, είναι το πολλά υποσχόμενο σύστημα αντίδρασης του παιχνιδιού στις αποφάσεις σας κατά τη διάρκεια της μάχης: ανάλογα με την ορθότητα των εντολών που δίνετε στους συμμαχητές σας και τις επιδόσεις σας στην αναχαίτιση των εχθρών, τα μέλη της ομάδας σας θα υπανούνε πιο πιστά και θα συνεργάζονται καλύτερα μαζί σας, ενώ αν οι εντολές σας τους βάζουν κατευθείαν στη γραμμή του πυρός, θα αρνηθούν να τις εκτελέσουν, σχολιάζοντας μάλιστα τις ανορθόδοξες αποφάσεις σας!

Σε δεύτερο επίπεδο, ο βαθμός που λειτουργείτε κατά τη διάρκεια της μάχης θετικά ή αρνητικά, έχει ως συνέπεια να αλλάζει και η πορεία της ιστορίας! Δηλαδή, το πόσο σας εμπιστεύονται και σας συμπαθούν τα μέλη της ομάδας σας, θα έχει άμεσες συνέπειες στην εξέλιξη της ιστορίας, με αποτέλεσμα, κάθε φορά που παίζετε το παιχνίδι με δαφορετικό τρόπο, να βλέπετε άλλα cut scenes και διαφορετική εξέλιξη του σεναρίου!

Βέβαια…
…μεγαλοστομίες έχουμε ακούσει και στο παρελθόν, οπότε αν δεν δούμε και αν δεν παίξουμε το παιχνίδι για να δούμε πως μεταφράζονται οι υποσχέσεις των προγραμματιστών στην πράξη, είμαστε επιφυλακτικοί. Θα είναι κρίμα πάντως να διαψευστούμε, γιατί φαίνεται να είναι μια πολύ ποιοτική και προσεγμένη παραγωγή.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.