Το RAGE στα PC, και “πώς να διορθώσετε τα προβλήματα”

Επιτέλους, ο πολυαναμενόμενος τίτλος της id Software κυκλοφόρησε. Δυστυχώς, δεν τον έχουμε πιάσει ακόμη στα χέρια μας, αλλά… ίσως αυτό να είναι το καλύτερο: αρκετοί από όσους τον έχουν ήδη δοκιμάσει παραπονιούνται για προβλήματα όσον αφορά στις επιδόσεις και την εμφάνιση των γραφικών του, όσον, τουλάχιστον, αφορά στα PC. Το RAGE όχι μόνο φαίνεται αρκετά απαιτητικό, αλλά συνοδεύεται και από -κατά πάσα πιθανότητα “προγραμματιστικά”- προβλήματα που οδηγούν σε καθυστέρηση κατά τη φόρτωση των “επιφανειών” του κόσμου του, “σκίσιμο” στην οθόνη (σαν να παρουσιάζονται δυο διαφορετικά καρέ ταυτόχρονα, το ένα στη μισή οθόνη και το άλλο στην άλλη μισή – φαινόμενο γνωστό ως tearing) κ.λπ.

Και ενώ αναμένεται κάποιο διορθωτικό patch από της id Software και Bethesda, έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται διάφορα “κόλπα” στο Internet, με τα οποία μπορέι, ως ένα σημείο, να βελτιωθεί η κατάσταση. Ακριβώς επειδή, όπως είπαμε, δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη τον τίτλο για να μπορούμε να τα δοκιμάσουμε, ελέγξουμε και παραθέσουμε αφού βεβαιωθούμε πως “όλα είναι ΟΚ/λειτουργούν όπως πρέπει”, προτιμήσαμε να… δείξουμε εγκράτεια και να σας παραπέμψουμε στην “πηγή” μας.

Αν, λοιπόν, έχετε ήδη το RAGE και νιώθετε μια κάποια… απόγνωση με το “πώς τρέχει”, κάντε κλικ στο link που ακολουθεί και δοκιμάστε τα “κολπάκια” που αναφέρονται εκεί.

Source:

RAGE is a disappointment on the consoles when it comes to gameplay. On the PC, the game may struggle to work at all, depending on your configuration. This is a sad state of affairs for a developer that was once known for its innovative, and in some cases revolutionary, PC releases. RAGE suffers from tearing, massive texture pop-in, and an overall lack of graphical options to tweak and adjust.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.