Το νέο dashboard “τρίτης γενιάς” του Xbox 360

Το Xbox 360 ήδη έχει “μεταλλαχθεί” μια φορά, αλλάζοντας το “κλασσικό” dashboard που το συνόδευε όταν πρωτοκυκλοφόρησε, “με τις διαφορετικές οθόνες-καρτέλες”, σε αυτό που έχουμε, πια, συνηθίσει, με τα μικρότερα “καρτελάκια” και την καλύτερη οργάνωση των λειτουργιών του σε κατηγορίες. Είναι γνωστό πως η Microsoft ετοίμαζε και άλλη μια εκδοχή του, η οποία θα τονίσει περισσότερο τα στοιχεία “πέρα από το gaming” που χαρακτηρίζουν την κονσόλα της – τις δυνατότητες αναπαραγωγής ταινιών και μουσικής, καθώς και το “social” κομμάτι της όλης εμπειρίας χρήσης της.

Τώρα, όχι μόνο κυκλοφόρησαν φήμες που λένε πως θα δούμε το νέο, “τρίτο” dashboard, στις 15 Νοεμβρίου, αλλά έχει ήδη κυκλοφορήσει και ένα βιντεάκι που το δείχνει εν δράση. Ορίστε, λοιπόν, για να… μην τα πολυλογούμε:

Βέβαια, και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο “βέβαια”, το βιντεάκι είναι θολό, ανεπίσημο και από πηγή που δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τη Microsoft, οπότε το “πώς βρέθηκε στα χέρια της” είναι… χμμ… Αμφιλεγόμενο. Και μπορεί κάλλιστα αυτό που βλέπουμε στο βιντεάκι να είναι κάποια beta έκδοση, ένα “υπό σχεδίαση” dashboard, μια πρόταση που απορρίφθηκε ή και, γιατί όχι, μια πλήρης και ολική… “φεκιά” (εκ του αγγλικού “fake”, ντε!), οπότε μην θεωρείτε δεδομένο πως “έτσι θα μοιάζει το Xbox 360 σας λίγο πριν τα Χριστούγεννα”. Αν και… μάλλον είναι το πιθανότερο! :-)

Update:

Το dashboard όντως θ’αλλάξει όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από παρουσίαση της Microsoft. Το killer feature του νέου dashboard σίγουρα είναι ο τρόπος πλοήγησης, που γίνεται πλέον με voice commands! Enjoy…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.