Πληροφορίες για το GT5 Spec 2.0

Μπορεί το Gran Turismo 5 να είναι πια… “old news”, αλλά παραμένει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του – και έτσι, η ανακοίνωση του Spec 2.0 update, που θα το ανανεώσει και θα του προσθέσει νέα χαρακτηριστικά, σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Προς το τέλος του μήνα, λοιπόν, η Polyphony Digital θα μας δώσει ένα νέο “πακετάκι” που, όπως είπε το αφεντικό της, Kazunori Yamauchi, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, θα έχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία προέρχονται απευθείας από σχόλια των οπαδών του τίτλου.

Όπως ανέφερε το GTPlanet, τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής:

Απλοποιημένες “εσωτερικές όψεις” σε όλα τα standard αυτοκίνητα.
Έλεγχος των καιρικών συνθηκών από τον χρήστη.
Φύλλο ρυθμίσεων που θα επιτρέπει την αποθήκευση διαφορετικών ρυθμίσεων για κάθε αυτοκίνητο.
Νέο εισαγωγικό βιντεάκι.
Βελτιωμένη απόκριση και χρηστικότητα των μενού.
Forward/rewind στα replays.
Δυνατότητα “save” στα μέσα ενός αγώνα, ειδικά για τους αγώνες αντοχής (όπως λέμε “δεν αντέχω άλλες 24 ώρες στο τιμόνι”).
Εκτεταμένα χαρακτηριστικά online lounge.
Εκτεταμένα χαρακτηριστικά Photo Travel.
Νέα “NASCAR Pit Scene” στο Photo Travel.
11 νέα μοντέλα του NASCAR.
Νέο μοντέλο, Nissan GT-R N24 Schulze Motorsport (το αυτοκίνητο με το οποίο ο Kazunori έτρεξε στο Nurbugrung 24 Hours το 2011).
Βελτιωμένα physics και Τεχνητή Ευφυία.
Υποστήριξη για την “τιμονιέρα” G25/G27 της Logitech.

Οι προσθήκες σίγουρα είναι καλές και ενδιαφέρουσες, αλλά δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα καταφέρουν να κρατήσουν την πλειοψηφία των gamers στο GT5, που, τελικά, αποδείχθηκε κομματάκι χαμηλότερο των προσδοκιών μας για τον τίτλο, ειδικά όταν στον ορίζοντα κάνουν την εμφάνιση τους Forza 4 αλλά και Need For Speed: The Run, καλύπτοντας και τα δυο άκρα του racing – και την “εξομοίωση”, και την “arcade δράση”.

Source:

While some of us are excited about another racing game, I still have love for Gran Turismo. I’m really looking forward to the Spec 2.0 update, set to drop later this month. Polyphony Digital boss Kazunori Yamauchi has been dropping details via Twitter lately to tease GT5 fans. He also says that many of the new features come straight from user feedback. That’s great to hear.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Gwindor82

    Με όλο το σεβασμό, ε όχι και καλύτερος εξομοιωτής το Forza 4 απο το GT5…. Όσο για το NFS (του οποίου είμαι φανατικός) είναι όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε ένα πολύ απλό Arcade!

  • Anonymous

    Εχμ… Με όλο το σεβασμό, δεν είπα πουθενά πως “είναι καλύτερος εξομοιωτής το Forza 4 από το GT”. Είπα πως δεν είναι γνωστό κατά πόσο το update θα μπορέσει να κρατήσει κόσμο στο “παλιό” GT5, τώρα που έρχεται “νέος εξομοιωτής και νέος arcade τίτλος”. Ακόμη και αν είναι χειρότερο το Forza 4 (που δεν μπορώ να το εκτιμήσω – τουλάχιστον, “όχι από τώρα”), θα είναι “νέο” – και άρα, κομματάκι δελεαστικό. Ήδη πολλοί γνωστοί μου έχουν… σιχαθεί το GT5, στο οποίο έχουν “λυώσει” για πολλά-πολλά δεκάωρα, και ψάχνουν “κάτι καινούργιο”.

    Δες το αλλιώς: και το… Formula 1 του Commodore 64 ήταν “μια χαρά εξομοίωση”, στην εποχή του. Ποιός το παίζει σήμερα; :-D