2 δις mobile επεξεργαστές το 2016

Προβλέψεις της Jon Peddle Research θέλουν 2 δισεκατομμύρια “φορητούς”, όπως λέμε “mobile” επεξεργαστές να πωλούνται το 2016! Από αυτούς, εκτιμάται πως 750 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν σε smartphones και 869 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν σε άλλου είδους παραπλήσιες συσκευές. Τα υπόλοιπα θα τα συναντήσουμε σε 300 εκατομμύρια tablets, 100 εκατομμύρια eBook readers και 91 εκατομμύρια φορητές κονσόλες.

Όσο για τις… “ευθύνες” των επεξεργαστών, η JPR θεωρεί πως “όλοι θα είναι συνδεδεμένοι συνέχεια, και η πλειοψηφία τους θα έχει 3D οθόνες και κάμερες”. Στη δε “αγορά” τους θα συναντούμε 16 κατασκευαστές, σε σχέση με τους 4 βασικούς “παίκτες” που κατασκευάζουν σήμερα “τσιπάκια” του είδους.

Source:

Market research firm Jon Peddie Research (JPR) has predicted that there will be a whopping 2 billion mobile processors shipping worldwide come 2016.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.