Το Kindle ήταν βασισμένο στο… BlackBerry;!

Άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη από τους NY Times όσον αφορά τις απαρχές του Kindle, του γνωστού eBook reader της Amazon: η ομολογουμένως περίεργη σε εμφάνιση και διαρρύθμιση συσκευή, που τελικά κατέληξε να είναι αρκετά βολική στην πράξη, οφείλει το design της στα BlackBerry – και πιθανότατα στο μοντέλο 8700. Ο λόγος; Αυτό άρεσε στον “ηγέτη” της Amazon, Jeff Bezos!

Σύμφωνα με τους NY Times, λοιπόν, κατά τη δημιουργία του Kindle, ο Jeff Bezos είχε παρουσιάσει στην ομάδα σχεδίασης της συσκευής το BlackBerry του ως πρότυπο, στο οποίο θα έπρεπε να βασιστούν. Ο ίδιος προφανώς το θεωρούσε -και, ομολογουμένως, είναι- μια πραγματικά εύχρηστη συσκευή, που δίνει περισσότερη έμφαση στην εύκολη χρήση και πρόσβαση σε απαραίτητες λειτουργίες από ό,τι στην εμφάνιση και την καλαισθησία. Όπως είπε μέλος της ομάδας:

Quote:

Ο Jeff Bezos ερχόταν στις συναντήσεις μας σχετικά με το design της συσκευής, λέγοντας πως αγαπούσε το BlackBerry του και την ευκολία με την οποία μπορούσε να εντοπίσει e-mails και να απαντήσει σε κόσμο. (…) Για αυτό το πρώτο Kindle ήταν τόσο “τετραγωνιζέ”, είχε το περίεργο τετράγωνο πληκτρολόγιο και εκείνον τον παράξενο τροχό “σκρολαρίσματος” στην πλευρά. Ήταν όλο εμπνευσμένο από το BlackBerry του Jeff.

Ody's thoughts

Έτσι, να τα βλέπουν κάποιοι και να συνειδητοποιούν πως μερικές φορές, για ορισμένες ανάγκες και χρήσεις, “τα κουμπάκια είναι καλύτερα από τα δαχτυλάκια”, και “τα πατήματα καλύτερα από τα νεύματα”. Ακούς εκεί, “virtual πληκτρολόγια”… Έλεος..!

Source:

There’s no doubt the original Kindle, although popular, wasn’t all that attractive. It had an angular design with a split keyboard and an odd scroll wheel. And now we know why. According to the NY Times, who spoke with an early Kindle hardware designer, that original version was so ugly because it was modeled after Amazon CEO Jeff Bezos’ BlackBerry smartphone.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.