Τα Blackberry χάνουν e-mails και η RIM πελάτες

Νέα προβλήματα για τη RIM, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες με τη μετάβαση σε ένα καινούριο σύστημα ασφαλούς backup των μηνυμάτων των πελατών της. Προφανώς, αυτή η μετάβαση δεν λειτούργησε όωπς αναμενόταν και στην πορεία χάθηκε σημαντικό αριθμός διακινούμενων e-mails, αν και δεν είναι ακριβής ο αριθμός των πελατών που επηρεάστηκαν αρνητικά.

Το κακό για τη RIM είναι ότι αυτό το αναπάντεχο πρόβλημα χτύπησε στο κρισιμότερό της σημείο, την υπηρεσία δωρεάν μηνυμάτων, στην οποία χρωστούν, κατά κυριο λόγο την επιτυχία τους τα Blackberry, στον επιχειρηματικό κόσμο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κι η Apple παρουσίασε μόλις πρόσφατα, στα πλαίσια του λανσαρίσματος του iPhone 4S και του iOS 5, τη δική της υπηρεσία φωρεάν αποστολής μηνυμάτων προς άλλους κατόχους συσκευών iOS. Είναι μια δύσκολη εποχή για τη RIM που προσπαθεί να χαράξει το δρόμο της, τόσο για να βρει την επιτυχία για το tablet της, το καλό, αλλά με ατέλειες, PlayBook, όσο και για να καλύψει το χαμένο χρόνο με την καθυστέρηση του επόμενου λειτουργικού της, του QNX, του οποίου η εμφάνιση έχει μετατεθεί πλέον στο 2012.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.