Σημαντικό bug αφήνει “ξεκλείδωτα” τα “κλειδωμένα” Galaxy S 2

Ένα νέο bug, όπως αναφέρει το BGR, καταφέρνει να παρακάμψει την προστασία του “κλειδώματος” των Galaxy S 2 της Samsung, ώστε εκεί που κανείς νομίζει πως “έχει το κινητό του “κλειδωμένο” και ασφαλές”, στην πράξη να είναι “ορθάνοιχτο” σε όποιον το πάρει στα χέρια του. Η δε μέθοδος παράκαμψης του κλειδώματος είναι… τραγικά γελοία, και το μόνο που απαιτεί είναι “να είχε “ξεκλειδώσει” μια φορά η συσκευή από όταν πρωτοάνοιξε”. Ολοκληρώνετε, δε, ως εξής:

  • Πατάς το πλήκτρο με το οποίο “ξυπνά” το κινητό.
  • Εμφανίζεται η τυπική “οθόνη κλειδώματος” που ζητά να εισάγεις τον κωδικό σου.
  • Την αγνοείς και περιμένεις να σβήσει η οθόνη.
  • Αμέσως μόλις σβήσει, ξαναπατάς το πλήκτρο που “ξυπνά” το κινητό και…
  • Είσαι μέσα!

Όλη η (γελοιωδώς απλή) διαδικασία παρουσιάζεται στο παρακάτω βιντεάκι:

Το πιθανότερο, βέβαια, αφού η συσκευή δεν έχει ακόμη καταφτάσει στα πλήθη, είναι πως η Samsung θα προλάβει να διορθώσει το πρόβλημα πριν αρχίσει η μαζική διάθεση της. Αν το καλοσκεφτεί κανείς όμως… Θα προλάβει, όντως; Αφού έχει ολοκληρωθεί η “μαζική παραγωγή” και η “προετοιμασία” των συσκευών, για να αρχίσει η διάθεση τους σε μια-δυο εβδομάδες, ουσιαστικά τώρα πρέπει να βρίσκεται στο στάδιο “πακεταρίσματος” και “αποστολής” τους σε καταστήματα. Αυτό το bug μπορεί να την αναγκάσει να ανακαλέσει την κυκλοφορία και έτσι να υπάρξουν καθυστερήσεις στη διάθεση της συσκευής. Από την άλλη, αν δεν το διορθώσει πριν τα κυκλοφορήσει, μιλάμε για τραγικό… φιάσκο ασφαλείας!

Source:

Uh-oh, it looks like some versions of the brand new Samsung Galaxy S II might be going out the door to customers next week with a serious security flaw that leaves locked phones wide open.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.