Προσθετικό χέρι σε ρόλο… smartphone dock;!

Ο Trevor Prideaux γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι, και έτσι όλη του τη ζωή είχε να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό. Μια εξ’ αυτών, η χρήση του πολυαγαπημένου του smartphone, που έπρεπε να βρίσκει τρόπους να “στηρίζει” στο προσθετικό του χέρι για να μπορεί να το χρησιμοποιεί με το άλλο. Έτσι, σκέφτηκε μια πρωτότυπη λύση, στην οποία τον βοήθησαν επαγγελματίες τόσο στο χώρο της προσθετικής όσο και των επικοινωνιών: έκανε το προσθετικό του χέρι να λειτουργεί ως… dock για το κινητό του!

Ο κ. Prideaux τους εξήγησε ποιό ήταν το πρόβλημα του και μαζί κατέληξαν στη λύση που βλέπετε στην εικόνα: ένα προσθετικό χέρι στο οποίο βρίσκεται ειδικός χώρος, όπου μπορεί να “χωθεί” το smartphone του, ένα Nokia C7, ώστε να μη χρειάζεται να ταλαιπωρείται για να το χρησιμοποιεί: αρκεί “να κοιτάξει το προσθετικό χέρι του”, όπως ο περισσότερος κόσμος κάποτε κοιτούσε εκείνο το αξεσουάρ που καλούσαμε “ρολόι χειρός”!

Ody's thoughts

Η ιδέα είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπη, και σίγουρα χρήσιμη σε όσους αντιμετωπίζουν παραπλήσια προβλήματα, ενώ αποτελεί ένα ακόμη βήμα μέχρι να φτάσουμε στον κόσμο του Deus Ex, όπου το “κινητό” θα βρίσκεται ούτως ή άλλως “ενσωματωμένο στο σώμα μας” με κάποιον τρόπο. Οι υπόλοιποι, μπορούμε απλά να… δέσουμε το smartphone μας στο χέρι μας με μονωτική ταινία!

Source:

A British man has become the world’s first ever patient to have a smartphone docking system built into his prosthetic arm.

Info

Copyright εικόνας: SWNS

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.