Περιορισμένο το 3G και οι κάρτες μνήμης του PS Vita

Σε συνέντευξη της στο ASCII η Sony επιβεβαίωσε πως το PS Vita θα διαθέτει κάποιους περιορισμούς τόσο όσον αφορά στην πρόσβαση μέσω 3G όσο και στις κάρτες μνήμης του. Εν συντομία, το 3G θα έχει “όρια”, όπως λέμε “download limits”, με μέγιστο μέγεθος αρχείου τα 20MBs. Ο μόνος τρόπος να κατεβάσει κανείς μεγαλύτερα αρχεία στη συσκευή θα είναι μέσω WiFi.

Οι δε κάρτες ήταν γνωστό πως θα είναι ένα νέο format, ειδικά για την μικρή κονσόλα, αλλά τώρα αποκαλύπτεται και πως η Sony δεν σκοπεύει να παράσχει καμία πρόσθετη υποστήριξη στο format πέρα από το PS Vita. Έχει κατασκευαστεί για τη συγκεκριμένη κονσόλα, ειδικά για αυτήν, και έτσι δεν θα είναι δυνατόν, όπως π.χ. με τις κάρτες SD, “να τις βγάλει” κανείς και “να τις συνδέσει” στο PC ή το laptop του για να ολοκληρώσει μια γρηγορότερη μεταφορά αρχείων από ό,τι θα μπορεί να κάνει μέσω 3G/WiFi.

Προφανώς αυτό συμβαίνει κυρίως για λόγους “προστασίας”, ως ένα αντίμετρο κατά της εκτεταμένης πειρατείας, που “χτύπησε” αρκετά τον πρόγονο του (με τα πολύ πιο “συμβατά” Memory Stick Pro Duo).

Source:

For downloads to the PS Vita over a 3G network, the initial file size limit will be 20MB. This limit could potentially be increased later on, but to start off, users will only be able to download files larger than 20MB via WiFi.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.