“Παύση” για τη Foxconn, έρχονται καθυστερήσεις στη διάθεση iPads;

Πριν περίπου δυο εβδομάδες είχαμε αναφέρει πως η Foxconn ετοιμαζόταν να αρχίσει την παραγωγή iPads, για λογαριασμό της Apple, σε ένα νέο εργοστάσιο που “έστησε” στη Βραζιλία ειδικά για αυτό το σκοπό. Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται τώρα, τα σχέδια της ναυαγούν, και οι ευθύνες “παίζουν μπαλάκι” ανάμεσα σε αυτήν και την Κυβέρνηση της Βραζιλίας – που είχε σημαντικό μερίδιο στο εργοστάσιο.

Από ό,τι φαίνεται, από πλευράς της, η Foxconn περίμενε πως η Βραζιλία θα έκανε κάποιες παραχωρήσεις “για χάρη της”, θεωρώντας δίκαιο αντάλλαγμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από το εργοστάσιο, αλλά και το “status” που παρέχει το “εμείς φτιάχνουμε iPad για όλο τον κόσμο” που θα της χάριζε η έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου. Από την άλλη, τοπικά media της Βραζιλίας ισχυρίζονται πως η Foxconn έχει… παρανοϊκές απαιτήσεις από πλευράς της, απαιτεί “ειδική μεταχείριση” που θα ήταν άδικη για τον ανταγωνισμό, κ.λπ. κ.λπ.

Το αποτέλεσμα είναι πως αν, και είναι σημαντικό αν, η Apple “είχε ποντάρει” σε αυτό το εργοστάσιο της Foxconn για την ομαλή ροή παραγωγής των iPads, ίσως δούμε μείωση του ρυθμού παραγωγής που μπορεί και να οδηγήσει σε ελλείψεις. Βλέπετε, η φήμη που “έπαιζε” ήταν πως η επενδυτική κίνηση στη Βραζιλία από πλευράς Foxconn έγινε “με την εύνοια της Apple”, η οποία σκόπευε να εκμεταλλευτεί την εκεί παραγωγή για να έχει αρκετά iPads προς διάθεση στην επερχόμενη περίοδο των εορτών.

Source:

”A much-hyped $12 billion plan for Taiwanese manufacturer Foxconn to produce iPads in Brazil, announced in April by President Dilma Rousseff during an official visit to China, is ‘in doubt’due to stagnant negotiations over tax breaks and Brazil’s own deep structural problems such as a lack of skilled labor and bad infrastructure, government sources tell Reuters. ‘(Foxconn) is making crazy demands’ for tax breaks and other special treatment, the official added. Local media have reported that Foxconn is also seeking priority treatment at Brazilian customs, which is notoriously slow even by the standards of emerging markets.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.