Κυκλοφόρησε το Facebook App για το iPad

Επιτέλους, η πολυαναμενόμενη έκδοση του Facebook ειδικά για το iPad είναι πραγματικότητα. Η σχεδιασμένη ειδικά για το iPad εφαρμογή εκμεταλλεύεται την μεγαλύτερη έκταση της οθόνης του tablet της Apple (σε σχέση με τη μικρότερη οθόνη του iPhone), παρουσιάζοντας περισσότερες πληροφορίες με πιο “άνετη” διάταξη.

Info

Άξιο σημείωσης, πως μαζί με αυτό κυκλοφόρησε και η νέα έκδοση του Facebook-για-iPhone, και οι δυο διαφορετικές εκδοχές “συγκατοικούν” στην ίδια εφαρμογή.

Η εφαρμογή “παίζει” αρκετά με τις λειτουργίες GPS της συσκευής και την ευελιξία που παρέχει η ίδια η “φύση” της (ως tablet). Για παράδειγμα, όταν κανείς “μπει” στο λογαριασμό του μέσω αυτής, και αν δεν έχει απενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία για λόγους ασφαλείας, “δηλώνεται η θέση του” μέσω GPS και τοποθετείται “το στίγμα του” στο χάρτη. Στο χάρτη όπου μπορεί να δει και το στίγμα των επαφών του, που έχουν επίσης συνδεθεί και-δηλώσει-τη-θέση-τους, διευκολύνοντας τις συναντήσεις με επαφές “που είναι κοντά”.

Μια πανταχού παρούσα sidebar διευκολύνει στην πλοήγηση ανάμεσα στα διαφορετικά σημεία της social υπηρεσίας, π.χ. στην άμεση μετάβαση από τη News Feed του Facebook στις φωτογραφικές galleries του, ενώ μπορεί κανείς να θέσει “alerts” για σχεδόν κάθε είδος “ειδοποίησης” που μπορεί να του στείλει η υπηρεσία, ώστε να εμφανίζεται σχετική ένδειξη στο tablet.

Στην πράξη, η εφαρμογή μοιάζει με ένα συνδυασμό της υπάρχουσας App για το iPhone με ένα καθαρότερο και πιο συμμαζεμένο “κανονικό” Facebook που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στον browser του.

Ody's thoughts

…και αφού δεν έχω iPad για να το δοκιμάσω στην πράξη, περιμένω απόψεις από εσάς και όποιον τυχερό “παίξει” μαζί του σήμερα.

Source:

– SlashGear]Today the world finally got its first taste of Facebook on the iPad, officially, that is, as the Facebook developers finally granted us an audience with their own vision for the perfect way to view the social network on an iPad.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.