Η Nokia πληρώνει για εφαρμογές στα Windows Phone 7

Προφανώς η Nokia “έχει πονέσει” από την πτώση της, από τη θέση του ηγέτη στο χώρο της κινητής, προς την τωρινή της… “αφάνεια”, και έχει βαλθεί να κάνει δυναμικό comeback με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι, μάλλον, δικαιολογείται η πρόσφατη φήμη που έχει αρχίσει να “παίζει”, με αφετηρία “ανώνυμες μα αξιόπιστες πηγές του CNN”, πως η μεγάλη Φινλανδική εταιρεία έχει αρχίσει να πληρώνει developers για την ανάπτυξη εφαρμογών στα smartphones της που “τρέχουν” Windows Phone 7!

Οι φήμες θέλουν τη Nokia να σκοπεύει να ενσωματώσει κάποιες από αυτές στα επερχόμενα smartphones της που θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αλλά και να τις προωθήσει αρκετά “επιθετικά”. Και ενώ η Microsoft δεν δέχτηκε να σχολιάσει την υπόθεση, αντιπρόσωπος της Nokia παραδέχτηκε εμμέσως πως ισχύει κάτι τέτοιο, δίχως να αναφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Όπως είπε, δεν είναι σαν η Nokia να πληρώνει για να “αγοράσει” εφαρμογές, μα σαν “να ενισχύει τους developers”, παρέχοντας βοήθεια όσον αφορά στον προγραμματισμό για τις συσκευές της και την προώθηση, το “marketing” των εφαρμογών που δημιουργούν.

Source:

Nokia is going all out to make sure that its upcoming Windows Phone 7 smartphones are well supported by applications. CNN reports via unnamed sources that Nokia is taking several steps to make this happen including putting up advanced funding for developers to make apps for its smartphones.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.