Αντίο Dennis Ritchie

Δυστυχώς, “χάσαμε” και δεύτερο “μεγάλο μυαλό”, μόλις λίγες ημέρες μετά τον Steve Jobs: τον Dennis Ritchie, συνδημιουργό του Unix και ιδρυτή της γλώσσας προγραμματισμού C. Και για όποιον δεν γνωρίζει “τι είναι τούτα”, ας εξηγήσουμε πως “το Linux που χρησιμοποιείται σήμερα κατά κόρον, και στο οποίο βασίζεται σχεδόν η μισή υποδομή του Internet, δημιουργήθηκε ως `απάντηση` στο Unix”, αλλά και πως η C εξακολουθεί να είναι η “δυνατότερη” και σημαντικότερη γλώσσα προγραμματισμού μέχρι σήμερα, υπεύθυνη για το μεγαλύτερο κομμάτι λογισμικού που τρέχουμε στους υπολογιστές μας – από το WinRAR ως το Office και από το Paint έως το Photoshop,

Ο Dennis Ritchie, γνωστός για χρόνια με το ψευδώνυμο dmr (από τη διεύθυνση eMail που χρησιμοποιούσε στα Bell Labs), γεννήθηκε στο Bronxville της Νέας Υόρκης και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Ξεκίνησε να εργάζεται στα Bell Labs το 1967, όπου και “έφαγε” το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. Είχε λάβει το Turing Award για τη δημιουργία του UNIX μαζί με τον Ken Thompson, καθώς και το IEEE Richard W. Hamming Medal τόσο για αυτό όσο και για τη δημιουργία της C. Το 1999 έλαβε μαζί με τον Thompson το National Medal of Technology από τον τότε Πρόεδρο της Αμερικής, Bill Clinton, και το 2011 το Japan Prize for Information and Communications.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.