Τρέξτε εφαρμογές Android σε iOS

Το Alien Dalvik είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στις συσκευές της Apple να τρέχουν εφαρμογές του Android. Έχουμε κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο σύστημα και παλιότερα, αλλά τώρα έχουμε περισσότερα στοιχεία για αυτό, όπως αυτό το βίντεο επίδειξης που προέρχεται από τους δημιουργούς του. Ασφαλώς, το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι γιατί να ενδιαφερθεί κάποιος να τρέξει εφαμρογές του Android στο iPhone και το iPad του, τη στιγμή που το Apple App Store διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών, αλλά και υψηλότερο επίπεδο ποιότητας, λόγω του μεγαλύτερου screening που κάνει η Apple στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Πέρα από αυτό το θέμα, απ’ ότι μας εξηγεί στο βίντεο ο υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρείας Myriad, το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το σύστημα online gaming Onlive. με άλλα λόγια, οι εφαρμογές τρέχουν σε ένα shell εξομοίωσης, το οποίο δέχεται κανονικά τις απτικές μας εντολές, αλλά η όλη επεξεργασία γίνεται σε έναν απομακρυσμένο server, ο οποίος μας επιστρέφει τα αποτελέσματα με ένα video feed κωδικοποιημένο με το πρωτόκολλο συμπίεσης H.264. Υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχουν ορατές καθυστερήσεις και ότι μπορούν να τρέξουν πολλαπλές εφαρμογές παράλληλα. Υποθέτουμε, παρόλα αυτά, ότι για να είναι δυνατή η εύρρυθμη λειτουργία του προγράμματος, θα πρέπει να έχουμε σταθερή και γρήγορη σύνδεση με το web, από το οποίο εξαρτάται το Alien Dalvik. Επομένως, ανεξαρτήτως αν θα έχει εμπορική επιτυχία ή ανταπόκριση στους κατόχους συσκευών iOS, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εγχείρημα που προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο για υλοποίηση συστημάτων cross platform.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.