Με χαμηλότερες απαιτήσεις μνήμης τα Windows 8

Τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα, αν όχι ακόμη χαμηλότερες, θα είναι οι απαιτήσεις μνήμης των επερχόμενων Windows 8, σύμφωνα με post στο επίσημο Windows Blog της Microsoft. Σε αυτό, ο Steven Sinofsky εξηγεί πως ένας από τους λόγους για αυτή την προσέγγιση είναι η “εξάπλωση” των Windows στο χώρο των tablets.

Στα PCs η Microsoft είχε μέχρι σήμερα την “άνεση” να “ανεβάζει τις απαιτήσεις” όσον αφορούσε στις ποσότητες μνήμης των υπολογιστών. Έτσι, με κάθε νέα έκδοση των Windows, ήταν συνηθισμένο και το να… διπλασιάζεται η μνήμη που θεωρούταν “το standard” στους υπολογιστές. “Όσο περισσότερη μνήμη χρησιμοποιείς”, όμως, “τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεις”, και όταν μιλάμε για συσκευές που δεν είναι συνέχεια “στην πρίζα” αλλά βασίζονται σε μια μπαταρία για τη λειτουργία τους, κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πως “δεν σε παίρνει” για μια τέτοια προσέγγιση. Έτσι, τα Windows 8 θα παρουσιάζουν σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στο πόση μνήμη θα απαιτούν για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο στόχος της ομάδας ήταν εξαρχής τα Windows 8 να έχουν τουλάχιστον τις ίδιες απαιτήσεις με τα Windows 7, ειδικά ώστε όσοι είχαν ήδη έναν υπολογιστή “που μπορούσε να τρέξει αυτά”, να μπορούν και να αναβαθμίσουν στα Windows 8 δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα, από ό,τι φαίνεται, όχι μόνο θα είναι εδικτό αυτό, μα τα Windows 8 θα μπορούν να λειτουργήσουν και σε… ακόμη παλαιότερους υπολογιστές (!), τουλάχιστον κρίνοντας από παλαιότερα “μηχανάκια” στα οποία τα έχει δοκιμάσει η ομάδα ανάπτυξης τους, στα εργαστήρια της Microsoft.

Ως παράδειγμα το post παρουσιάζει τον Task Manager σε δυο τυπικές εγκαταστάσεις των Windows 7 και Windows 8, σε έναν υπολογιστή με 1GB RAM (το minimum και για τα δυο λειτουργικά), αφού αμφότερα έχουν κάνει reboot κάποιες φορές και έχουν αφεθεί “να κάνουν idle” (δηλαδή, αφού “έχουν φορτώσει τα πάντα” και… “έχει κατασταλλάξει” το όποιο “φόρτωμα” και “ενεργοποίηση” εφαρμογών και υπηρεσιών, με τον υπολογιστή “να κάθεται χωρίς να κάνει κάτι”). Ενώ, λοιπόν, τα Windows 7 “τρώνε” 404MBs μνήμης, τα Windows 8 βρίσκονται σχεδόν 1/4 πιο κάτω, στα 281MBs μνήμης. Και διαφορά παρατηρείται και στο φόρτο στον επεξεργαστή, με τα Windows 7 να κυμαίνονται στο 5% και τα Windows 8 στο 1%!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το αρχικό post, στο επίσημο Windows Blog – στην “πηγή” μας, με ένα κλικ στο link που ακολουθεί.

Source:

Our goal with Windows 8 from the beginning was to ship with the same system requirements as Windows 7. We know if we do even better that there are more resources for apps, even if we keep the published requirements the same.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.