Η Microsoft θέλει “δράση κατά της πειρατείας” από την Ευρωπαϊκή Ένωση

$13,5 δισεκατομμύρια υποστηρίζει πως έχει χάσει η Microsoft από την “ανεπίσημη διάθεση λογισμικού” της, κατά κόσμον, “πειρατεία”, και έτσι μάλλον είναι δικαιολογημένη που ζητά ανανέωση των μέτρων κατά της πειρατείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Microsoft θα ήθελε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθούν τακτικές παραπλήσιες της Αμερικής όσον αφορά στην πειρατεία, φροντίζοντας για τη… χρεοκοπία οποιουδήποτε συλλαμβάνεται να “πειρατεύει” λογισμικό. Η λογική της είναι πως αν οι ποινές είναι… εξωφρενικά υψηλές, τότε ούτε καν θα… τολμά να σκεφτεί κανείς να χρησιμοποιήσει “ανεπίσημο λογισμικό”, και όλοι θα γίνουν “νόμιμοι πολίτες”.

In other news, φήμες λένε πως ο βασικός μισθός στη χώρα μας -για όσους έχουν ακόμη δουλειά- θα πέσει στα 400 ευρώ. Και κάτω. Τι είναι, μωρέ, 150 ευρώ για την αγορά της “home” και “μαθητικής” έκδοσης του Office, ή 710 ευρώ αν κανείς “θέλει την επαγγελματική έκδοση”;

Ody's thoughts

Φιλική συμβουλή προς όλες τις εταιρείες που “κλαίγονται” για την πειρατεία σε χώρες όπως η Ελλάδα: αν θέλετε ο κόσμος να αγοράζει original τα προϊόντα σας, ρίξτε μια ματιά και στη λεγόμενη “αγοραστική δύναμη” του. ΔΕΝ είναι λογικό να τιμολογείς όσο ένας ολόκληρος μισθός (με βάση τα παλαιότερα δεδομένα, διότι σήμερα είναι το αντίστοιχο… 1 1/2 – 2 μισθών) μια έκδοση του πακέτου εφαρμογών σου, ούτε στο 1/7 του βασικού μισθού (και πάλι με βάση τα παλαιότερα δεδομένα – σήμερα είναι κάτι παραπάνω από το 1/3 ενός μισθού) την “home” περιορισμένη εκδοχή του. Είναι απόλυτα παράλογο ο Έλληνας να καλείται να καταβάλλει σχεδόν όσα και ο Αμερικάνος έταιρος του, που έχει σχεδόν τριπλάσιο με πενταπλάσιο μισθό, για το ίδιο αγαθό. Όχι, δεν υποστηρίζω την πειρατεία, αλλά… Εσείς ΠΟΥ λέτε πως οφείλεται;

Source:

Microsoft has a good reason to be peeved over piracy in the EU, considering it lost a portion of 13.5B to unlicensed software distribution. Knowing this, don’t act surprised to hear that Microsoft wants a piracy reform in the EU, according to Bloomberg.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Skylik8

  Απαρατήστε τους και φύγαμε με βάρκα το Linux.
  Και μετά τα ξαναλέμε. Τζαμπέ στο αβανδονια θα τα βρίσκεις.
  Την εταιρία τους μέσα ….αειντέστε !#$!#$!@#!@# ….στο καλό

 • Anonymous

  Όλα σχετικά είναι. Δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά σε Arch Linux τον τελευταίο μήνα, και είναι απίστευτο πόσο περιορισμένος νιώθω και πόσο “πίσω” είναι το Linux σε κάποια πράγματα, γενικώς και… συνολικώς. Αυτά θα τα κάνω θεματάκι σε μελλοντικό post. Αρχίζουμε από τα κλασσικά “δεν έχει επαγγελματικό λογισμικό της προκοπής για γραφικά/ήχο/multimedia” (ΜΗΝ δω βλακείες περί GIMP και Blender), δεν έχει “απλό και εύχρηστο λογισμικό” για βασικές ανάγκες (όλοι οι image viewers του αλλά και οι media players του είναι για τα μπάζα, τουλάχιστον όσον αφορά περιβάλλον/”χρηστική εμπειρία”), ενώ έχω συναντήσει χίλια-μύρια άλλες απαράδεκτες καταστάσεις. Να, για παράδειγμα, MEMORY LEAK στο Linux ΔΕΝ περίμενα να συναντήσω. Να, όμως, που ένα από τα “θεμέλια” κάθε desktop, το xorg, “αρχίζει να χάνει” με το που το φορτώνω. Λίιιιγο….λίιιιιγο… Μέχρι που φτάνει στο σημείο να χρειάζεται restart. Ναι, το Linux.

  Ειδικά για το τελευταίο, μάλλον φταίει για άλλη μια φορά η… γκαντεμιά μου, και ο συνδυασμός xorg με closed-source drivers της Nvidia, xfce και compiz ΕΙΔΙΚΑ στο δικό μου hardware. Διότι, είπαμε, είμαι γκαντέμης.

  Το Linux, ναι, έχει browser (αν σου δουλέψει καλά το flash σε 64bit χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, είσαι πολύ τυχερός), office (για δωρεάν, κλάσεις ανώτερο από κάθε εναλλακτική – αλλά αν σου δουλέψει με τη μια ο Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος, είσαι πολύ τυχερός)… Αυτά…

 • Aristides Theofrastus

  Έχεις δίκιο. Όταν δοκίμαζα την Ubuntu διανομή δεν μπορούσα με τίποτα να παίξω βίντεο από το youtube σε πλήρη οθόνη και ποιότητα 720p. Απλά «κολλούσε» ο περιηγητής(ή ίσως ήταν το flash plug in, δεν θυμάμαι καλά τώρα). Όλα αυτά με firefox γιατί σε chromium ναι μεν λειτουργούσε καλά η προβολή βίντεο όμως από την άλλη δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που εμφάνιζε τις γραμματοσειρές των ιστοσελίδων.
  Επίσης είχα και πρόβλημα με streaming διαδικτυακού ραδιοφώνου. Έπρεπε να κάνω install κάτι «απαγορευμένα» codecs για να λειτουργήσει.

  Έχει όντως πολλά προβλήματα μα κατά τη γνώμη μου φτάνει και περισσεύει για απλή καθημερινή χρήση.

 • Skylik8

  Είμαι σίγουρος πως ο καθένας μας έχει αντιμετωπίσει “καθυστερήσεις” να το πω όσον αφορά στη χρήση του Linux-like γενικά περιβάλλοντος.
  Κι εγώ με Crunchbang Statler αντιμετωπίζω πλήθος προκλήσεων. Το θέμα όμως είναι πως δεν μου τα πρίζει η εταιρία να αναβαθμίζω κάθε 
  τρεις και λίγο hardware και software,κόστος. Με το όποιο “μηχανάκι” έχει ο καθένας και με συστηματική δουλειά, ας αναπτύξει ο καθένας το   περιβάλλον που επιθυμεί. Όλα αυτά τα λεω αναλογιζόμενος πως εφόσον εμένα δεν με “καλύπτει” ένα λειτουργικό προσπαθώ να βρω τρόπους 
  να το αντικαταστήσω κι εφόσον δεν θέλω να έχω σχέση με κλαψ-κλαψ, λιγμ-λιγμ εταιρείες γίνομαι ο ίδιος developer. Και είναι πλέον 
  ηλίου φαεινότερο πως το ωω!-φις δεν είναι απαραίτητο να τρέχει στον γκισέ και τα γραφεία της κάθε δημόσιας υπηρεσίας!

 • Anonymous

  Ναι, αλλά αυτό είναι η κλασσική δικαιολογία-“καραμελίτσα” των απανταχού λινουξάδων: “αν δεν σου αρέσει, φτιάξτο μόνος σου”. Είμαι κοντά 35 ετών, και δεν έχω πια την πολυτέλεια ή την όρεξη να κάτσω να μάθω προγραμματισμό για “να αναπτύξω μόνος μου τις εφαρμογές που χρειάζομαι” – και, εξάλλου, πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος μόνος του να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο του Directory Opus, του Photoshop, του Office; Ας μην γελιόμαστε – υπάρχουν τραγικές ελλείψεις, και το “φτιάξ’το μόνος σου” απλά είναι… άτοπο! Είναι σαν να προσπαθείς να φτιάξεις μόνος σου βίλα 400 τετραγωνικών.

  Και μπορεί όσον αφορά στα… σπιτάκια και τις βίλες να μην έχουμε όλοι την οικονομική άνεση “να έχουμε τη βιλάρα με την πισινάρα μας”, αλλά όσον αφορά στο λογισμικό, αρκετοί (και εγώ) είναι διατεθημένοι “να τα σκάσουν” για λογισμικό που κρίνουν πως καλύπτει ανάγκες τους. Να, σαν το Directory Opus που ανέφερα – και που για εμένα είναι το βασικότερο “αγκάθι” όσον αφορά στη χρήση του Linux: δεν έχει ούτε έναν, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ file manager της προκοπής. “File management” ΔΕΝ θα πει “παίρνω αρχειάκια από τον ένα φάκελο και τα πηγαίνω στον άλλο”… Θέλεις δυνατότητες εκτέλεσης μαζικών εντολών, παραμετροποίησης, υποστήριξης ό,τι filetype να’ ναι, εύκολη μετάβαση από φάκελο σε φάκελο (όπου και αν βρίσκεται αυτός) κ.λπ. Στο Linux απλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Όλοι σου λένε “έχει άπειρα αντίστοιχα του Explorer”. Guess what: τον έχουμε ξεπεράσει τον Windows Explorer εδώ και… 15 χρόνια, από τα Windows 95! Τι ΚΑΛΥΤΕΡΟ υπάρχει;

  Ναι, Office έχει λοιπόν. Σε όλα τα άλλα υστερεί.

 • Skylik8

  You cannot teach an old dog new tricks :D χεχε

 • Anonymous

  Είναι πραγματικά απορίας άξιο που η Microsoft δεν ακολουθεί την πολιτική της χαμηλής κοστολόγησης του software της, ώστε να δώσει αντικίνητρα στους χρήστες να μην κατεβάζουν πειρατικές κόπιες. Όπως πολύ απλά το έθεσε ο Ducklord, δεν μπορείς να ζητάς μισό μισθό για ένα OS και μάλιστα έχοντας το θράσος να αποκαλείς την έκδοση “ultimate”, ενώ στην πράξη δεν προσφέρει κανένα μα κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα στο χρήστη. Γιατί, με ανάλογο τρόπο, η Apple δεν ζητά πολλά λεφτά για το Lion και το προσφέρει με 24 ευρώ; Μήπως επειδή ξέρει ότι θα συρρεύσουν οι χρήστες Mac και θα κάνουν άμεσα update (όπως και έγινε); 6 εκατομμύρια downloads κατέγραψε! 144 εκατομμύρια μάνι-μάνι! (ή “money-money” :))