Η Microsoft θέλει “δράση κατά της πειρατείας” από την Ευρωπαϊκή Ένωση

$13,5 δισεκατομμύρια υποστηρίζει πως έχει χάσει η Microsoft από την “ανεπίσημη διάθεση λογισμικού” της, κατά κόσμον, “πειρατεία”, και έτσι μάλλον είναι δικαιολογημένη που ζητά ανανέωση των μέτρων κατά της πειρατείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Microsoft θα ήθελε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθούν τακτικές παραπλήσιες της Αμερικής όσον αφορά στην πειρατεία, φροντίζοντας για τη… χρεοκοπία οποιουδήποτε συλλαμβάνεται να “πειρατεύει” λογισμικό. Η λογική της είναι πως αν οι ποινές είναι… εξωφρενικά υψηλές, τότε ούτε καν θα… τολμά να σκεφτεί κανείς να χρησιμοποιήσει “ανεπίσημο λογισμικό”, και όλοι θα γίνουν “νόμιμοι πολίτες”.

In other news, φήμες λένε πως ο βασικός μισθός στη χώρα μας -για όσους έχουν ακόμη δουλειά- θα πέσει στα 400 ευρώ. Και κάτω. Τι είναι, μωρέ, 150 ευρώ για την αγορά της “home” και “μαθητικής” έκδοσης του Office, ή 710 ευρώ αν κανείς “θέλει την επαγγελματική έκδοση”;

Ody's thoughts

Φιλική συμβουλή προς όλες τις εταιρείες που “κλαίγονται” για την πειρατεία σε χώρες όπως η Ελλάδα: αν θέλετε ο κόσμος να αγοράζει original τα προϊόντα σας, ρίξτε μια ματιά και στη λεγόμενη “αγοραστική δύναμη” του. ΔΕΝ είναι λογικό να τιμολογείς όσο ένας ολόκληρος μισθός (με βάση τα παλαιότερα δεδομένα, διότι σήμερα είναι το αντίστοιχο… 1 1/2 – 2 μισθών) μια έκδοση του πακέτου εφαρμογών σου, ούτε στο 1/7 του βασικού μισθού (και πάλι με βάση τα παλαιότερα δεδομένα – σήμερα είναι κάτι παραπάνω από το 1/3 ενός μισθού) την “home” περιορισμένη εκδοχή του. Είναι απόλυτα παράλογο ο Έλληνας να καλείται να καταβάλλει σχεδόν όσα και ο Αμερικάνος έταιρος του, που έχει σχεδόν τριπλάσιο με πενταπλάσιο μισθό, για το ίδιο αγαθό. Όχι, δεν υποστηρίζω την πειρατεία, αλλά… Εσείς ΠΟΥ λέτε πως οφείλεται;

Source:

Microsoft has a good reason to be peeved over piracy in the EU, considering it lost a portion of 13.5B to unlicensed software distribution. Knowing this, don’t act surprised to hear that Microsoft wants a piracy reform in the EU, according to Bloomberg.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.