$5,5 δις έχει χάσει η Microsoft από την Bing

$1 δισεκατομμύριο το τρίμηνο χάνει η Microsoft σύμφωνα με αναφορά του CNN Money, που υπολόγησε τις συνολικές απώλειες της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, αποκαλύπτωντας πως το τμήμα online search της εταιρείας ποτέ δεν είχε κέρδη.

Σύμφωνα με το CNN, από τη μέρα που άρχισε να αποκαλύπτει τα έσοδα της, το 2007, μέχρι σήμερα, έχει συνολικά απώλειες της τάξης των $9 δις. Σε σχετική ερώτηση, στελέχη της Microsoft… “δικαιολογήθηκαν” δηλώνοντας πως:

Quote:

…αυτό που έχει σημασία είναι να ξυπνάς κάθε πρωί με την ικανοποίηση πως η μηχανή αναζήτησης σου είναι η καλύτερη δυνατή…

Ody's thoughts

…και μάλλον αυτό δικαιολογεί απόλυτα το “να μπαίνεις μέσα”. Ως πότε, όμως; Ναι, η Microsoft σίγουρα “έχει το απόθεμα” για να επενδύει αλλά και να υποστηρίζει ακόμη και αποτυχημένα “πειράματα” (όπως, από οικονομικής άποψης, η Bing), μα κάτι τέτοιο δεν είναι εμπορικά βιώσιμο. Αν άρχιζαν όλα τα προϊόντα της να “τη βάζουν μέσα” κατά περίπου $5 δις το χρόνο, δεν θα έπρεπε να αναθεωρήσει, αν, τουλάχιστον, δεν θα ήθελε να την αγοράσει σε 1-2 χρόνια η… Yahoo;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.