Το PayPal αντεπιτίθεται – θα δώσει 1000 IPs των Anonymous στο FBI

…ή, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ακριβώς αυτό που είπαμε και στον τίτλο: πως έχει στη διάθεση του 1000 διευθύνσεις IP μελών των Anonymous, τις οποίες απέκτησε, απλά και ρεαλιστικά, αναλύοντας τις διευθύνσεις που συμμετείχαν σε μια “μαζική επίθεση” DDoS που δέχτηκε πέρυσι από τη γνωστή ομάδα των “hacktivists”.

Ένα μικρό, μικρούλι, τοσοδούλι προβληματάκι που δεν “σκέφτηκαν” τα… μεγάλα μυαλά του PayPal είναι το “πώς” ολοκληρώνονται οι σχετικές επιθέσεις των Anonymous, αλλά και κάθε παραπλήσιας ομάδας: οι “κουμανταδόροι” της δημιουργούν προετοιμασμένα “εργαλεία” με τη μορφή scripts, ή δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να κινηθούν οι “υπόλοιποι”. Και εδώ είναι το… αστείο: οι “υπόλοιποι”, και για αυτό τα εισαγωγικά, μπορεί ακόμη και να μην έχουν καμία σχέση με τους Anonymous! Μπορεί να είναι τυχαίοι “περαστικοί”, άμυαλοι έφηβοι, που θεώρησαν καλή ιδέα να συμμετάσχουν σε μια από τις επιθέσεις δίχως να το καλοσκεφτούν. Ή μπορεί να είναι “μολυσμένα” PCs, οι κάτοχοι των οποίων δεν γνωρίζουν πως έχουν “κολλήσει” malware, τα οποία “συμμετέχουν” σε μια επίθεση “αυτοματοποιημένα”, μέσα από προκαθορισμένους “κανόνες επίθεσης” που εμπεριέχονταν στο malware, ή μέσω “τηλεχειρισμού” από άλλους χρήστες.

Με άλλα λόγια, μάλλον κανένας από τους πραγματικούς Anonymous -και, κυρίως, τα “μεγάλα κεφάλια” τους- δεν… τρέμει από την ανακοίνωση του PayPal.

Source:

Looks like it’s PayPal’s turn in this volley. After Anonymous started an anti-PayPal campaign last week in response to all the recent arrests, PayPal has come back with what they believe are the IP addresses of those responsible for last year’s DDoS attacks on their servers.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.