Το τρελό μωρό του Google+

Οι φεμινίστριες θα με μισήσουν για τον τίτλο, αλλά δεν με ενδιαφέρει: ο λόγος για ένα καινούριο τραγουδάκι που πέτυχα στο YouTube σχετικά με το Google+, και σου δίνει να καταλάβεις, έστω και με δυο-τρεις κουβέντες, μερικά από τα πλεονεκτήματα του καινούριου social network έναντι του Facebook. Και εγώ στην αρχή έτσι σκεφτόμουν (“ωχ, καλά δεν είμασταν με το Facebook, τώρα μας βάζουν να μαθαίνουμε καινούριες αηδίες, circles, hangouts και τέτοια;”), αλλά γρήγορα διπίστωσα ότι αυτά ακριβώς είναι τα + στα οποία ποντάρει η Google και που τελικά κάνουν τη ζωή μας με τα κοινωνικά δίκτυα πιο βολικά και ασφαλή.

Σκέφτομαι πόσο έχει επηρεάσει την κουλτούρα των ξένων το computing και το Internet και βγάζουν στην καθισιά τους τόσο απλά, αλλά τόσο καλοδουλεμένα και με νόημα πραγματάκια. Εδώ πέρα αν ασχολούτανε καμία τραγουδιάρα, θα έβγαζε στα σίγουρα μια κακόγουστη φάρσα. Στο Ελλάντα ακόμη λικνιζόμαστε με τα τσιφτετέλια του Σουλεϊμάν-αμάν-αμάν. Και δεν είναι το πρόβλημά μου με τα τσιφτετέλια, μια χαρά είναι, αλλά η νεοελληνική νοοτροπία του μικρόκοσμού μας, στην οποία είμαστε το κέντρο του σύμπαντος, μέσα σε μια φουσκίτσα από τελειωμένα “σελέμπριτις” που παρελαύνουν μπροστά από τις τηλεοράσεις μας!

Α, πα, πα, τι τα θέλω τα κηρύγματα, πρέπει να σταματήσω να πίνω τόσους καφέδες!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.