Στενότερη συνεργασία Youtube-Hangouts και… streaming για παρέες!

Όπως ήταν αναμενόμενο, και όπως λέγαμε, η Google άρχισε να “στενεύει” τις “σχέσεις” ανάμεσα στα ανεξάρτητα προϊόντα της. Μετά από τις αλλαγές στην “μπάρα-στην-κορυφή” που παρουσιάζει σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες της, ώστε να υπάρχει πια άμεση πρόσβαση σε όλες – και κυρίως στο Google+, τώρα “συνδέει” καλύτερα το Hangouts, τη νέα υπηρεσία της επικοινωνίας μέσω video, που παρουσιάζεται (για την ώρα) ως τμήμα του Google+, με το γνωστό YouTube. Στόχος της, να κάνει τη “θέαση video” μια… καθαρά social εμπειρία!

Αν και εξαρχής το Hangouts επέτρεπε σε όσους συμμετείχαν σε μια βιντεοσυνομιλία (μέχρι 10 άτομα) να “ξεκινήσουν” και να δουν ένα video του YouTube ταυτόχρονα, απευθείας μέσα από την υπηρεσία (και, αρκετά σημαντικό, “συγχρονισμένα”, ώστε “όλοι να βλέπουν το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή” για να μπορούν να το σχολιάζουν), στο πολύ κοντινό μέλλον θα προστεθεί υποστήριξη παρακολούθησης “live” videos, καθώς και λειτουργίες για ευκολότερο εντοπισμό τέτοιων videos.

Κάτι τέτοιο θα καταστήσει εύκολα δυνατό, ανά πάσα στιγμή, αυτό που μέχρι τώρα αποτελούσε “ειδικό event” για τις περισσότερες υπηρεσίες video του είδους – όπως και το ίδιο το YouTube: να μπορούν ολόκληρες “παρέες” χρηστών να βλέπουν παράλληλα ένα live video ως θεατές, αλλά και να μπορούν να το σχολιάζουν “σε πραγματικό χρόνο” ή και να αλληλεπιδρούν με αυτόν που “το προβάλλει”. Εκεί που, μέχρι τώρα, το YouTube διοργάνωνε π.χ. ειδικό event για τη “live” μετάδοση ενός γεγονότος -π.χ. μιας συναυλίας- τώρα θα μπορεί ένας καλλιτέχνης από το σπίτι του να “ξεκινήσει να στρημάρει” και οι οπαδοί του να μαζεύονται σε Hangouts για να τον βλέπουν live!

Έτσι, όπως ακριβώς το YouTube “πέρασε” το χρήστη από το ρόλο του θεατή στο ρόλο του σκηνοθέτη-δημιουργού, ο συνδυασμός YouTube+Hangouts έχει όλα τα φόντα να “περάσει” το… σκήπτρο του Bono και των Korn στους απλούς “ανεξάρτητους μουσικούς”, όσον αφορά στη δυνατότητα διοργάνωσης “live συναυλιών” – “ανεξάρτητων μουσικών” που, ούτως ή άλλως, έχουν βρει φιλοξενία μέχρι σήμερα στο YouTube με “γραμμένα” video. Ή φαντασθείτε το ίδιο να συμβαίνει με έναν “stand-up κωμικό”. Γιατί όχι, ακόμη και με έναν… καθηγητή!

Ο “καλύτερος συνδυασμός” YouTube+Hangouts με υποστήριξη live streaming αναμένεται πως θα αποκαλυφθεί επίσημα το ερχόμενο Σάββατο, στην εκδήλωση Vidcon στο Los Angeles.

Source:

YouTube is closely integrating Google’s Hangouts group video chat platform with its live streaming in an effort to make video watching more social. The site has already quietly begun to make live video feeds available to Hangouts users, and will eventually add tools to improve discovery of live streams both within Hangouts and on YouTube.com, I was told by YouTube Live Product Manager Brandon Badger this week.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.