Σερφάρισμα: κάνει καλό!

…όχι στην υγεία, αλλά στην παραγωγικότητα: η γνωστή έγκυρη εφημερίδα Wall Street Journal δημοσιεύει έρευνα σύμφωνα με την οποία, ένα διαλειμματάκι από τη δουλειά για λίγο σερφάρισμα στο Web αρκεί για να μας ηρεμήσει και να μας κάνει να επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας με μεγαλύτερο κέφι, όρεξη και διάθεση για δουλειά.

Όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι εργαζόμενοι ασχολούνταν με το e-mail τους, αντιθέτως, αισθάνονταν περισσότερο αποπροσανατολισμένοι και δυσκολεύονταν να επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς (ότι κι αν σημαίνει “κανονικός” για τον καθένα…). Ως αποτέλεσμα, οι ειδικοί (ότι κι αν σημαίνει η λέξη “ειδικός”), συνιστούν στους εργοδότες να αφήνουν τους εργαζομένους να σερφάρουν για να ανεβαίνει η αποδοτικότητά τους.

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά μου φαίνεται ότι οι κύριοι που διεξήγαγαν την έρευνα δεν είχαν λάβει υπόψη τους ορισμένες παραμέτρους όπως:

  • Το Facebook.
  • Τα παιχνίδια στο Facebook.
  • Τα παιχνίδια εκτός Facebook.
  • Το γεγονός ότι το Angry Birds κυκλοφορεί πλέον και σε PC.
  • Το γεγονός ότι ακόμη κι αν δεν έχεις PC, ανοίγεις το κινητό και παίζεις Angry Birds εκεί.
  • Τον online τζόγο.
  • Tα τσοντο-sites.

Και μετά να σου πω εγώ αύξηση της παραγωγικότητας…

Source:

”The Wall Street Journal reports on a study into productivity and efficiency in the workplace, which found that people who are given a break to surf the web return to their work with ‘lower levels of mental exhaustion,

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.