Σουηδοί κηνυγοί θησαυρών εντόπισαν “άγνωστο αντικείμενο” στο βυθό

Μην είναι UFO που για κάποιο λόγο έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε; Μην είναι ένα νέο Stonehenge, χαμένο στα βάθη του χρόνου – και των υδάτων; Κανείς δεν ξέρει, για την ώρα, τι είναι αυτό που εντόπισε μια ομάδα Σουηδών “κηνυγών θησαυρών” στο βυθό της θάλασσας, στη Βαλτική, κάπου ανάμεσα σε Σουηδία και Φινλανδία.

Η ομάδα του Ocean Explorer ξεκίνησε την “καριέρα” της σε αυτό το… ας πούμε “επαγγελματικό χώρο” ανακαλύπτωντας βυθισμένα… κασόνια κρασιών, τα οποία χρυσοπούλησε προς $13.000 τη φιάλη. Λογικό ήταν πως αυτός ο χώρος εργασίας φάνηκε αρκετά αποδοτικός στην ομάδα, που αποφάσισε να συνεχίσει τις αναζητήσεις της. Easy money, που λέμε. Πριν λίγο καιρό, όμως, αντί για κάποιο συνηθισμένο ναυάγιο, εντόπισε μια “κατασκευή” σε σχήμα που μοιάζει με δίσκο, βυθισμένη κάπου στη θάλασσα της Βαλτικής.

Η ομάδα δεν “βούτηξε”, ούτε κατέβασε κάποιου είδους εξοπλισμό για να ερευνήσει το εύρημα, αφού αυτά είναι κινήσεις που κοστίζουν – και μια μικρή ομάδα δίχως πόρους, όπως αυτή, κινείται πάντα με γνώμονα το κέρδος. Το εύρημα, όμως, ήταν αρκετά περίεργο και ενδιαφέρον -ο αρχηγός της ομάδας, κ. Lindberg, δήλωσε πως κανείς τους δεν είχε ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο- ώστε να αποφασίσει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Έτσι, αν κανείς ενδιαφέρεται για αυτό και έχει τους πόρους, μπορεί να αναζητήσει το “κυκλικό κατασκεύασμα” για να μάθει περισσότερα.

Και, εντάξει, δεν είπε κανείς πως πρόκειται όντως για ένα UFO – μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Το περίεργο, όμως, είναι πως έτσι όπως ερμήνευσαν τις εικόνες από το εύρημα τους, τα μέλη της ομάδας του Ocean Explorer αναγνωρίζουν πως όχι μόνο πρόκειται για ένα “βυθισμένο τεχνητό κατασκεύασμα με τη μορφή δίσκου” (δηλαδή, όχι για κάτι που δημιουργήθηκε “φυσικά” και “τυχαία” – π.χ. βράχια, κάποιου είδους ύφαλο κ.λπ.) αλλά δείχνουν να υπάρχουν και… σημάδια πρόσκρουσης ή, τουλάχιστον, ίχνη πως το αντικείμενο κινήθηκε για τουλάχιστον 300 μέτρα στο βυθό μέχρι να φτάσει στην τελική του θέση!

Βρε, μήπως να αρχίζαμε να συγκεντρώνουμε χρήματα μέσω Internet, να χρηματοδοτήσουμε μια αποστολή;

Source:

That’s kept Ocean Explorer team leader Peter Lindberg in the deep-sea suds search business ever since, but nothing he’s found has caused as much controversy as a circle that turned up on a sonar survey on June 19.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.