Το όνειρο του Αμπντουλάχ

Ο Αμπντουλάχ ήταν ένα μικρό παιδάκι που γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια, τη δυστυχία και τις κακουχίες μιας τραγικής νομαδικής φυλής Αράβων των καυτών και αφιλόξενων υψιπέδων της Ιορδανίας. Οι φτωχοί βεδουίνοι της ερήμου, αναγκάζονταν να σκάβουν βαθιά την άγονη γη της ερήμου και για να επιβιώσουν για ένα κομμάτι ψωμί και μια καρδάρα γάλα καμήλας, αντλούσαν πετρέλαιο, που βρισκόταν εν αφθονία στο υπέδαφος.

Κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι και το παξιμάδι πετροδόλλαρο, οι φτωχοί Άραβες κατόρθωσαν μετά από χρόνια δουλειάς, να φτιάξουν ένα ταπεινό τσαρδάκι στη μέση της ερήμου, για να στεγάσουν τα παιδιά τους, τις καμήλες τους, τις μερικές εκατοντάδες υπηρετικού προσωπικού, το ελικοδρόμιο, τη συλλογή Λαμποργκίνι και Ρολς Ρόις Φάντομ του μπαμπά και ηγέτη της φυλής, και Βασιλιά.

Ο Βασιλιάς, έμαθε στον γιό του, μικρό Αμπντουλάχ, πως να επιβιώνει: να αρμέγει τις κατσίκες, να πήζει γιδοτύρι και να συνάπτει επικερδείς συμφωνίες πώλησης μαύρου χρυσού στους Δυτικούς απίστους. Ο μικρός Αμπντουλάχ μεγάλωσε, έγινε βασιλιάς της Ιορδανίας, αλλά δεν ξέχασε ποτέ την ταπεινή του καταγωγή και τα παιδικά του χρόνια: τότε που έπαιζε με τα άλλα παιδάκια ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας για μπάλα ένα κουβάρι από κλωστές και χαρτιά, έπλαθε κουλουράκια με λάσπη ανακατεμένη με φρέσκια κακάκια καμήλας (μμμμμ…. μοσχοβολάει!), αλλά και πως κάθονταν κάθε πρωί και έβλεπε στο παιδικό κανάλι τις περιπέτειες του Σταρ Τρεκ και του Κάπτεκ Ζαν Λουκ Πικάρντ.

Γοητευμένος από τη μυθολογία του Σταρ Τρεκ, ο Αμπντουλάχ έβαλε ως στόχο της ζωής του να φέρει τη μαγεία του στους συμπατριώτες του. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί στο φτωχικό, αχυρένιο κρεββατάκι του, έκανε την εξής προσευχούλα: “Αλάχ, εσύ που ακούς τα παιδάκια όλου του κόσμου, σε παρακαλώ εισάκουσέ με. Κάνε με, όταν μεγαλώσω, να βγάλω λεφτουδάκια μπόλικα, και να μπορέσω να φτιάξω ένα θεματικό πάρκο αναψυχής εδώ παραπέρα, στο λιμάνι της Άκαμπα, όχι πολύ μεγάλο, 184 ψωροστρεματάκια. Και να βρω χρηματοδότες από mutual capital funds με προνομιακούς όρους και να εξασφαλίσω δικαιώματα χρήσης των trademarks από την Paramount Recreation, αλλιώς θα μου σκίσουν τον βασιλικό μου (*μπιπ*)”.

Ο καλός Θεούλης (Αλαχούλης ;;), αντάμειψε τη πίστη του μικρού Αμπντουλάχ και εκτός του ότι του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε ένα επεισόδιο του Star Trek: Voyager, του επιτρέπει τώρα να φτιάξει το χώρο αναψυχής, εμπνευσμένο από το Star Trek, όπως ακριβώς το είχε ονειρευτεί: με εντυπωσιακά φουτουριστικά κτίρια, πλήθος ξενοδοχείων και καταλυμμάτων για τα καραβάνια των πιστών trekkies, αλλά και προχωρημένων εγκαταστάσεων διαστημικής ψυχαγωγίας, με εξομοιωτές, διαδραστικές περιπέτειες και άλλα θαυμαστά. Και φυσικά ένα σκασμό από σουβενίρ για να κονομήσει κι αυτός ο εμίρης-κακομοίρης κατιτίς. Έτσι κι αλλιώς, για να φτιάξει το πάρκο, θα σκάσει περίπου 1,5 δις δολλαριάκια, ζεστά και μετρητά.

Source:

The Wrath of Khan is soon to be offset by the joy of Jordan. Perhaps the world’s richest Trekkie, King Abdullah II of Jordan, has given the green light and some cash from one of his namesake funds to build a $1.5 billion dollar Star Trek-themed resort in his Kingdom. King Abdullah is a well-known Trek fanatic who once appeared in an episode of “Star Trek: Voyager.”

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.