Σφραγίστε τις προτιμήσεις σας

Η κουλτούρα των social media έχει μπει στο πετσί μας. Τα σύμβολα της εικονικής εποχής εισβάλλουν και στον πραγματικό κόσμο. Πάρτε για παράδειγμα τις σφραγιδούλες με τις ενδείξεις “Like” και “Dislike” που αντλούν την έμπνευσή τους από το Facebook. Φυσικά “Dislike” δεν υπάρχει στο Facebook (κακώς κατά την άποψή μου). Στην Αμερική, που κυκλοφορούν αυτές οι σφραγιδούλες, και οι οποίες κοστίζουν περίπου 12 δολλάρια, υποτίθεται ότι έχουν γίνει ανάρπαστες. “Άχρηστα πράγματα”, θα πει κανείς, και θα συμφωνήσω. Εξαρτάται όμως μέσα σε ποια συμφραζόμενα το βλέπει κανείς. Για χαβαλέ πάντως, καλές είναι…


Source:

I thought these Facebook-inspired Like/Dislike stamps were amusing, but figured “What’s the actual application?” Are you meant to stamp your friend’s forehead to rate the intelligence or inanity of what they just said?

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.