Γίνε χάκερ με ένα κλικ

…ή μάλλον “tap”, αφού πρόκειται για μια εφαρμογή network sniffing για Android smartphones. Πίσω από το αθώο και καθόλα αξιοσέβαστο όνομα “Android Network Toolkit”, κρύβεται μια υποχθόνια ομάδα ανατρεπτικών στοιχείων που έχουν συστήσει την εταιρεία Zimperium και οι οποίοι έχουν κατασκευάσει την εφαρμογή που θα φέρει το Χάος και την Αποκάλυψη στην κοινωνία μας.

Για να σοβαρευτούμε, πρόκειται για ένα, εύκολο στη χρήση, app (όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες), και το οποίο ανιχνεύει στην εμβέλεια του ασύρματου δικτύου μηχανήματα με πιθανές τρύπες ασφαλείας, έτοιμες να ανοίξουν στις ορέξεις του επίδοξου hacker. Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να μπει με το κινητό του σε ένα netcafe, ένα public hotspot, ίσως και στην εμβέλεια ενός εταιρικού δικτύου, να εντοπίσει τα τρωτά σημεία του και να αποκτήσει πρόσβαση στους servers. Αυτό, και άλλα θαυμαστά του χώρου του hacking μας έρχονται από το Λας Βέγκας και την ετήσια έκθεση Defcon, που ασχολείται με θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Νομίζω ότι η φράση του δημιουργού του προγράμματος Itzhak “Zuk” Avraham, ειδικού σε θέματα σφαλείας, τα λέει όλα: “Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο δοκιμής διείσδυσης για τις μάζες”. Εμπρός λοιπόν μάζες: διεισδύστε! έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι η εφαρμογή, ή με 10 δολλάρια παίρνετε την “εταιρική” έκδοση, για να δοκιμάσετε τις αντοχές του δικτύου της δουλειάς σας.

Source:

“We wanted to create a penetration testing tool for the masses, says Itzhak “Zuk” Avraham, founder of Tel-Aviv-based Zimperium. “It’s about being able to do what advanced hackers do with a really good implementation. In your pocket.”

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.