1 στα 10 κατοικίδια είναι… “social”!

Νέα έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έρχεται να επιβεβαιώσει το “δενπαμεκαλάαα” της εποχής μας: περίπου τα μισά κατοικίδια της χώρας έχουν “παρουσία” στα μεγάλα social networks, και τουλάχιστον ένα στα δέκα έχει και το… δικό του προφίλ!

Φυσικά, τα ίδια τα κατοικίδια μάλλον δεν πολυδίνουν και τόση σημασία στα social networks όπως το Facebook, το Twitter και το νέο της παρέας, Google+, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους κατόχους τους – που σπεύδουν να αναρτούν πληροφορίες, φωτογραφίες και βιντεάκια για αυτά κατά… μιλιούνια. Και περίπου ένας στους δέκα φτιάχνει και μια σελίδα “προφίλ” για το κατοικίδιο του, όπου ο ίδιος αναρτά updates για αυτό (συχνά, σε μια… κρίση σχιζοφρένειας, “από την οπτική του ζώου”).

Η τάση έχει οδηγήσει και στη δημιουργία… εξειδικευμένων sites, ειδικά για κατοικίδια, όπως τα Critter, Catster και Doggie Dating (!!), ενώ πολλοί φτιάχνουν sites ειδικά -και αποκλειστικά- για το κατοικίδιο τους!

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι λογικά και αναμενόμενα, αφού “το social” αποτελεί ψηφιακή επέκταση της καθημερινότητας μας – και αφού για πολλούς “η καθημερινότητα” τους συμπεριλαμβάνει και το κατοικίδιο τους, μάλλον ήταν αναμενόμενο πως αυτό θα είχε και “παρουσία” στο Internet.

Ody's thoughts

…αλλά, όπως και να έχει, θεωρούσα και θα εξακολουθήσω να θεωρώ εξωφρενικά σχιζοφρενικό το “να μιλάς ως το κατοικίδιο σου”, θυμίζοντας την κλασσική… υπερβολική εικόνα “της γριάς με τις 500 γάτες”. Είπαμε, “ναι στο social”, αλλά ως ένα σημείο βρε παιδί μου!

Source:

A different breed of celebrity is taking over Facebook, Twitter and YouTube, a new study suggests. One in ten of all UK pets have their own Facebook page, Twitter profile or YouTube channel, and more than half of UK pet owners are sharing photos of their pets online.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.