Θα μετονομαστούν Blogger και Picasa εξαιτίας του Google+;

Μια νέα φήμη θέλει την Google να αλλάζει τα ονόματα των Blogger και Picasa, με την ευκαιρία της αποκάλυψης του Google+, ώστε να είναι… ευκολότερο “από άποψη ονόματος” να ενταχθούν στη γενικότερη “ομπρέλα” της νέας προσπάθειας της εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες, που ξεκίνησαν από τον Ben Parr του Mashable, η Google θα αλλάξει τα ονόματα σε Blogger και Picasa, για να ταιριάζουν με τη λογική… “Google_κάτι” που έχει στις υπόλοιπες υπηρεσίες τις – π.χ. “Google Docs”, “Google Search” κ.λπ. Και όοολα αυτά θα ενώνονται, με κάποιον τρόπο, και με το νέο Google+.

Εντάξει, το λέγαμε και εμείς πως “η ένωση των υπηρεσιών είναι αναμενόμενη” – και ήδη έχουμε δει τα πρώτα δείγματα αυτής, με τη “μπάρα προφίλ” της Google να έχει αλλάξει και να δηλώνει εντονότερα την παρουσία της σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας. Δεν είχαμε… μαντέψει πως θα έφτανε και στο σημείο αλλαγής του ονόματος των υπηρεσιών της.

Βέβαια, από την άλλη, ναι μεν κάτι τέτοιο έχει μια κάποια λογική, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι και αλήθεια. Δηλαδή, γιατί να μετονομαστούν τα Picasa και Blogger και όχι και το… YouTube; Ναι, εντάξει, “είναι λιγότερο δημοφιλή από εκείνο”, αλλά και το YouTube “δένει” με το Google+, και μάλιστα, ίσως και καλύτερα από ό,τι αυτά!

Αναμονή ως το τέλος του μήνα και… θα δούμε!

Source:

It looks as though the efforts to bring together Google’s services under the “Plus” umbrella might involve rebranding two of Google’s longstanding products: Blogger and Picasa. Mashable’s Ben Parr reports that the Blogger and Picasa names – not the products – will go away, as early as the end of the month. That timing will coincide with, according to Parr, the opening of Google Plus to the public.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.