Η Google “κόβει” τα co.cc subdomains

Σε μια αρκετά δραστική κίνηση, η Google αποφάσισε να “κόψει” από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της, Google Search, όλα τα sites με κατάληξη co.cc. Ο λόγος; Η αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων “spam”.

Συχνά, ορισμένα sites χρησιμοποιούν τεχνικές SEO και διάφορα… “κόλπα” ώστε να “τρυπώνουν” ανάμεσα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, επειδή οι… στόκοι κάτοχοι τους θεωρούν πανέξυπνο να σου παρουσιάζουν site που πουλά κόπιες-Viagra όταν εσύ ψάχνεις για “θήκη για το iPad σου”. Ένας τεράστιος αριθμός αυτών των “spam sites” εντοπίζεται σε co.cc domains, τα οποία προέρχονται από την Κορέα.

Μια εταιρεία με έδρα την Κορέα επιτρέπει ακόμη και τη… μαζική καταχώρηση παραπλήσιων ονομάτων, προφανώς διευκολύνοντας το έργο των spammers που καταφέρνουν να γεμίζουν το Internet με “spam sites”. Έτσι, αφού η δραματική πλειοψηφία των sites που διαθέτουν την συγκεκριμένη κατάληξη εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, η Google προτίμησε αντί να… παλεύει για να “ξεδιαλέξει” τα “καλά” ανάμεσα στο χάος του spam, να κόψει όλη την κατάληξη από τα αποτελέσματα της. Έτσι, τώρα πια, κανένα από τα sites με τέτοια κατάληξη δεν θα παρουσιάζεται μετά από μια αναζήτηση στο Google Search.

Η κίνηση είναι αρκετά δραστική, και θεωρούμε λιγάκι… περίεργη για την Google, που συνήθως ισχυρίζεται πως είναι οπαδός της “ελευθερίας λόγου”. Αυτή είναι η ίδια εταιρεία που προασπιζόταν τα… “δικαιώματα” στην “ελευθερία λόγου” του… Pirate Bay και των παραπλήσιων με αυτό sites; Δηλαδή, η πειρατεία χαρακτηρίζεται ως “ελευθερία λόγου”, αλλά το spam ως “κακόβουλη δράση”; Δεν κατακρίνουμε την κίνηση της, μα δεν αποδεικνύει έμπρακτα πως η εταιρεία έχει δυο μέτρα και σταθμά;

Source:

Google’s automated malware scanning systems detect sites that distribute malware. To help protect users we recently modified those systems to identify bulk subdomain services which are being abused. In some severe cases our systems may now flag the whole bulk domain.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.