“Ανοιχτό” το Hangouts του Google+

Όπως έγραψε ο Real-time Communications Tech Lead της Google, Justin Uberti, στο προσωπικό blog του, η Google σκοπεύει να δημοσιεύσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία με τα οποία όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να “συνεργαστεί” με το Hangouts, την λειτουργία μαζικής επικοινωνίας μέσω φωνής και video του Google+, που ήδη έχει εντυπωσιάσει όσους την έχουν δοκιμάσει.

Το “άνοιγμα” του Hangouts θα επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές λογισμικού ή άλλων υπηρεσιών στο web να το εκμεταλλευτούν, π.χ. δημιουργώντας plugins που θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση των hangouts, σε άλλα sites, τη δημιουργία εφαρμογών που θα “πατάνε” σε αυτό για να επιτρέψουν την επικοινωνία μέσω φωνής και video σε smartphones κ.λπ.

Source:

Google Real-time Communications Tech Lead Justin Uberti posted on his blog that they intend on publishing the specs needed to interoperate with Hangouts. This means that third-party developers will be able to create apps such as mobile clients.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.