Ετοιμάζονται scifi εκδοχές των The Count of Monte Cristo και Heart of Darkness

Νεαρός φυλακίζεται άδικα για χρόνια και χρόνια. Αποδρά, “χτίζει” την ψεύτικη περσόνα του “Κόμη του Μόντε Κρίστο” και σπεύδει να πάρει εκδίκηση από όσους τον έχωσαν στην ψειρού. Που σύντομα θα είναι ψηφιακή ψειρού.

Άγγλος καπετάνιος αναλαμβάνει να εργαστεί ως καπετάνιος σε ferry-boat στην Αφρική, για χάρη εταιρείας από το Βέλγιο. Η αποστολή του μεταλλάσσεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό όταν καλείται να “επαναφέρει” τον έμπορο ελεφαντοστού Kurtz στον πολιτισμό. Σημειώνεται πως το story “μεταλλάχθηκε” και έγινε γνωστότερο ως το “Apocalypse Now” του Coppola.

Οι δυο ιστορίες έιναι, φυσικά, οι The Count of Monte Cristo και Heart of Darkness, όπως γνωρίζατε ήδη από τον τίτλο μας. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, και οι δυο ιστορίες θα μεταφερθούν σύντομα στη μεγάλη οθόνη, σε εκδοχές… επιστημονικής φαντασίας! Η εκσυγχρονισμένη εκδοχή του πρώτου έχει σενάριο από τον Ian Shorr και θα τη δούμε από την Warner Bros. Το δε Heart of Darkness έχει στη θέση του σκηνοθέτη τον Peter Cornwell (γνωστό από το The Haunting in Connecticut), με σενάριο από τους Tony Giglio και Branden Morgan. Και είναι ήδη γνωστό και το όνομα του: “Into the Darkness”.

Ody's thoughts

Το μόνο που είναι κάπως ενοχλητικό κατά την άποψη μου με τέτοιες μεταφορές είναι πως… δεν υπάρχει λόγος για αυτές! Δεν σπανίζει το καλό “υλικό” που θα μπορούσε να μεταφερθεί “στο πανί”. Αντί για κάτι original, τα studios προτίμησαν για άλλη μια φορά την οδό του “δοκιμασμένου”. “Ας εκσυγχρονίσουμε αυτό που μας έχει φέρει εγγυημένα χρήματα και στο παρελθόν”. Πόσο πάτε στοίχημα πως σε 50-100 χρονάκια θα βλέπουμε Knight Rider με αιωρούμενα αυτοκίνητα; :-D

Source:

I mean, it’s just coincidence that a sci-fi ‘update’ of Joseph Conrad‘s Heart of Darkness was announced yesterday and today we have a very similar new version of The Count of Monte Cristo announced, right?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.