Αντίο Escape From New York remake… Αντίο…

Παρά τις συνεχόμενες φήμες για reboot μιας από τις πλέον αγαπημένες ταινίες Science Fiction/δράσης όλων των εποχών, του Escape From New York του John Carpenter, από ό,τι φαίνεται, τελικά, το project μας εγκατέλειψε: New Line και Warner Brothers αποφάσισαν να αφήσουν το project, και έτσι μάλλον δεν θα δούμε μια ανανεωμένη εκδοχή των περιπετειών του Snake Pilskin στην μεγάλη (ή οποιαδήποτε μικρότερη) οθόνη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε ποτέ remake, ή κάποιου είδους συνέχεια των περιπετειών του, μα… μάλλον όχι στο πολύ κοντινό μέλλον.

note

Για όσους αγνοούν την classic ταινία: εγκληματίας-αλλά-ήρωας (ω, πόσο μα πόσο τυπικό στα 90s) αποφυλακίζεται με όρο να ολοκληρώσει μια αποστολή: να βγάλει (κυριολεκτικά) τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Νέα Υόρκη, η οποία, αφού η δράση εξελίσσεται στο μέλλον, δεν είναι “αυτή που γνωρίζουμε” (ξέρετε, “εκεί που παίζαμε μπάλα προχθές”), αλλά ένα περιφραγμένο, αναρχικό… νταμάρι, στο οποίο η Αμερική “ξεφορτώνεται” κάθε ανεπιθύμητο. Το ελικόπτερο του προέδρου έπεσε εκεί λόγω προβλήματος και… Και ο κλήρος πέφτει στον ικανότατο αλλά αμφιλεγόμενης ηθικής Snake Pilskin για να τον βγάλει από εκεί. Ως δικλείδα ασφαλείας, και επειδή “γνωρίζουν το ποιόν του”, οι υπεύθυνοι για την αποστολή του εμφυτεύουν και μια μπόμπα (με “μπ”, για έμφαση), που θα εκραγεί μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Ή θα προλάβει να σώσει τον πρόεδρο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ή… Μπούμ…

Πρόσθετο trivia: το γνωρίζατε πως ο Solid Snake του Metal Gear Solid ήταν βασισμένος, ως χαρακτήρας αλλά και, ως ένα σημείο, εμφάνιση, στον Snake Pilskin, aka: Kurt Russell; :-)

Source:

New Line has been trying to remake John Carpenter‘s Escape From New York for years. Directors like Len Wiseman, Brett Ratner and Breck Eisner have all been attached to direct, and the rumor mill has occasionally churned with possible actors to play the character Snake Plisskin, originally played by Kurt Russell.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.