Άνθρωποι που έχουν “άποψη για την τεχνολογία”

Σερφάροντας, ακολούθησα το link για μια συνέντευξη που έδωσε στο T3 η νεαρή ηθοποιός Έφη Λογγίνου. Ακριβέστερα, η συνέντευξη είναι η πρώτη μιας σειράς παρόμοιων θεμάτων με πρωταγωνιστές “ανθρώπους που έχουν άποψη για την τεχνολογία και τη ζωή”. Παρότι τρέφω βαθύτατη εκτίμηση για τους ηθοποιούς και δη τους νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς που φέρνουν μια αύρα ζωντάνιας και μαζί μια διαφορετική οπτική για την Τέχνη και τον κόσμο γενικότερα, δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να αναφερθώ σε ορισμένα λεγόμενα της κας Λογγίνου, τα οποία κάθε άλλο δείχνουν ότι έχει “άποψη για την τεχνολογία”:

ερ.: Πιστεύεις ότι μπορεί να αντικατασταθούν μελλοντικά οι ηθοποιοί από αντιστοίχους ψηφιακούς;
απ.: Είναι πολύ πιθανόν να γίνει, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια μόδα η οποία θα περάσει.

ερ.: Τι κινητό έχεις;
απ.: Έχω Sony-Ericsson.Tο πήρα με επιδότηση. Αλλά ξέρεις τι κάνω με το κινητό, μόνο παίρνω τηλέφωνα η στέλνω μηνύματα.

ερ.: Τι υπολογιστή χρησιμοποιείς;
απ.: Ωχ με έπιασες τωρα….δεν θυμάμαι. Laptop είναι αλλά δεν θυμάμαι τη μάρκα.

ερ.: Τι τηλεόραση έχεις;
απ.: Μια παλιά, δε θυμάμαι, μη με ρωτήσεις τώρα μάρκα. Δεν έχω λεπτή, έχω τον κλασσικό το γίγαντα και την ξεσκονίζω αρκετά συχνά.

ερ.: DVD η Blu-ray;
απ.: DVD, γιατί το Blu-ray δεν ξέρω τι είναι [γέλια].

ερ.: Πόσο επικίνδυνο νομίζεις ότι είναι το κινητό τηλέφωνο για την υγεία σου;
απ.: Πάρα πολύ πιστεύω. Παρ’ όλο που δεν έχω hands free, γιατί τα βαριέμαι. Το έχω καταλάβει από έντονους πονοκεφάλους που έχω, όταν μιλώ αρκετή ώρα.

Τελικά, το δικό μου συμπέρασμα είναι, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν φαίνεται να έχει και ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία, πόσο μάλλον “άποψη” για αυτήν. Η χρήση κινητού, Facebook και Skype, ειδικά όσον αφορά τους νέους ανθρώπους, τείνει να γίνει το ίδιο διαδεδομενη, όσο η χρήση ενός φούρνου μικροκυμάτων. Γίνομαι κακός; Ναι, μάλλον, ισως είμαι υπερβολικός. Το ξέρω ότι βλέπω το πράγμα μονόπλευρα, άλλωστε η κοπέλα είναι ηθοποιός και όχι τεχνικός δικτύων. Και εν τέλει, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον άλλον; Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τον άλλον, μόνο ο Θεός (και ο Τσακ Νόρις). Αλλά μην μου πείτε ότι οι παραπάνω απαντήσεις δεν βγάζουν λίγη πλάκα; Λίγη; Πλακίτσα; Τόση δα; Ε;

Source:

Η Έφη μίλησε στο Τ3 όχι βέβαια για όλα αυτά, αλλά για τη σχέση της με την τεχνολογία. Τον τρόπο που τη βοηθά στη δουλειά της, στην καθημερινότητα της, στην επαφή με τους φίλους , αλλά και τους θαυμαστές.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.