Το αεροπλάνο του μέλλοντος

Βλέποντας κανείς το παρακάτω βίντεο δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τις έξυπνες τεχνολογικές και σχεδιαστικές καινοτομίες που θα απολαμβάνουμε στα αεροπορικα΄μας ταξίδια σε λίγες δεκαετίες. Πιο συγκεκριμένα, οι φουτουριστικές αυτές εικόνες προέρχονται από ένα concept της γνωστής αεροπορικής βιομηχανίας Airbus με το όνομα “Cabin Of The Future”. Εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχει πιο άνετο και ευχάριστο ταξίδι σε ένα αεροπλάνο, το οποίο όχι μόνο θα πετά πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια, αλλά θα είναι και πολύ πιο αποδοτικό, από ενεργειακής άποψης, αντλώντας ενέργεια από πάρα πολλές πηγές, ακόμη και από τη θερμότητα που εκλύει το ανθρώπινο σώμα του επιβάτη πάνω στο κάθισμα!

Η άτρακτος του αεροσκάφους του 2050 θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη, ανάλογα με τον τρόπο που θέλει να περάσει ο επιβάτης το χρόνο της πτήσης του. Στο εμπρόσθιο τμήμα, τα καθίσματα θα παρέχουν μασάζ, βελονισμό (!), αλλά και μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα, καθώς ο θόλος θα γίνεται διαφανής, καθώς θα είναι φτιαγμένος από ειδικό υλικό, το οποίο θα επιτρέπει τη διέλευση ή μη του εξωτερικού φωτός. Στο μέσο του αεροσκάφους θα υπάρχει χώρος αναψυχής, με εικονικά παιχνίδια, δυνατότητα τηλεδιασκέψεων, αλλά και χαλάρωση σε μπαρ. Στο πίσω μέρος θα μπορεί κανείς να κάθεται αναπαυτικά και να χρησιμοποιεί υπολογιστές για πληροφόρηση, παιχνίδι και επικοινωνία.

Source:

With that inspiration in mind, Airbus has released details of what it calls its Concept Cabin – “a flying experience inspired by nature.” Airbus says that by 2050, passengers will be able to experience in-seat “mood lighting, aroma therapy and acupressure treatments.” Or for passengers want some social interaction, the center zone will offer a ‘virtual pop up projection’ that transforms from holographic gaming to ‘virtual changing rooms for shoppers’.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.