Η WikiLeaks θα μηνύσει Visa – Mastercard

Την πρόθεση της να μηνύσει τις Visa και Mastercard ανακοίνωσε η WikiLeaks, για την “παράνομη, επηρεασμένη από την Αμερική, οικονομική παρεμπόδιση” της. Για όσους δεν το θυμούνται/γνωρίζουν, Visa και Mastercard είχαν ακυρώσει κάθε πληρωμή προς την WikiLeaks, και “μπλοκάρει” το λογαριασμό της, τον Δεκέμβριο του 2010, υποστηρίζοντας την κίνηση τους αναφέροντας πως “οι κανονισμοί τους εμποδίζουν τους πελάτες από άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα”. Η WikiLeaks, όμως, δεν είναι “παράνομη” σε… όλο τον πλανήτη, ούτε σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται Visa και Mastercard – και έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “νόμιμος” ένας παγκόσμιος αποκλεισμός τους επειδή, θεωρητικά, καταπάτησαν κάποιους νόμους σε μια συγκεκριμένη χώρα (την Αμερική, που έχει ανακυρήξει την WikiLeaks… “προδότη του έθνους”!)

Source:

WikiLeaks announced on Friday evening that it and service provider Datacell intend to sue Visa and MasterCard in Europe “for engaging in an unlawful, U.S. influenced, financial blockade.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.