Η Sony θα ετοιμάσει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά, και είναι σχεδόν δεδομένο πως στο πολύ κοντινό μέλλον θα έχουν εξαπλωθεί πολύ-πολύ περισσότερο από ό,τι σήμερα – που μοιάζουν περισσότερο με ένα… περίεργο “πείραμα”. Τις προοπτικές τους είδε και η Sony, που, όμως, δεν έχει τους πόρους και την τεχνογνωσία, μα ούτε και το “όνομα” για να “χωθεί” στο χώρο της αυτοκίνησης. Αφού, λοιπόν, δεν μπορεί (εύκολα) να φτιάξει το δικό της αυτοκίνητο, θα προβεί στην αμέσως επόμενη καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει: θα… φτιάξει μπαταρίες για αυτά!

Ναι, ναι, η ίδια εταιρεία που μας δίνει το PlayStation και τις τηλεοράσεις Bravia θα “βάλει χεράκι” και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας μπαταρίες ιόντων Λιθίου ειδικά για χρήση σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, περίπου “από το μέσο της δεκαετίας”. Δηλαδής, αναμείνατε αυτοκινητομπαταρίες με στάμπα “Sony” γύρω στο 2015-2016. Ακόμη δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς σκοπεύει να κινηθεί η εταιρεία στο χώρο, αν και έχει ήδη δείξει ένα “πρωτότυπο” μπαταρίας σε δημοσιογράφους, μεγέθους 257mm x 182mm.

Σύμφωνα με αναφορές από διάφορες εφημερίδες της Ιαπωνίας, η Sony έχει ήδη αρχίσει να παρέχει τις μπαταρίες της στις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (και άλλων περιοχών).

Source:

A Sony VP said his company expects demand for such batteries to grow drastically in the years to come, adding big S is ready to build dedicated plants in Japan and elsewhere if necessary. Details are scarce at this point, but a first battery prototype for electric vehicles that was shown to the press yesterday measures 257 x 182mm and apparently boasts a long life.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.