Η Google πιέζει για νομιμοποίηση των… “αυτο-οδηγούμενων” αυτοκινήγων

Ίσως θυμάστε ένα από τα πιο απρόσμενα projects της Google, τα “αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα”. Βασισμένα σε ένα σύνολο αισθητήρων και έξυπνες ρουτίνες σε έναν υπολογιστή, αυτά τα αυτοκίνητα της Google μπορούν να “οδηγούν μόνα τους” – κάτι σαν τον Knight Industries Three Thousand, κατά κόσμον K.I.T.T. ένα πράμα. Και τώρα, πιέζει ώστε να αλλάξει η νομοθεσία, αρχικά στη Nebraska των Ηνωμένων Πολιτειών, για να επιτρέπεται η κυκλοφορία τους στους δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Google έχει ήδη δοκιμάσει τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της σε “αστικό περιβάλλον”, στην πολιτεία της California, φυσικά με “πραγματικό” οδηγό να βρίσκεται σε… κατάσταση επιφυλακής πίσω από το τιμόνι. Μοναδικό ατύχημα που σημειώθηκε, ένα τρακάρισμα που δέχτηκε ένα από αυτά από το μη-αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο που το ακολουθούσε. Είδατε; Πάντα φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας. Rise of the machines σου λέει μετά.

Η Google ισχυρίζεται πως τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των ατυχημάτων, ενώ έχουν και πιο “οικολογικές” οδηγικές ικανότητες από τους… απλούς ανθρώπους. Η αλήθεια παραμένει πως το σημαντικότερο από τα πλεονεκτήματα τους είναι πως θα χαρίζουν αυξημένη ελευθερία κίνησης και αυτονομία στον ίδιο τον οδηγό, ώστε να μπορεί να διαβάζει comics και παίζει Angry Birds ενώ το αυτοκίνητο “πηγαίνει μόνο του”. Συν το ότι, ενδιαφέρον κυρίως στη χώρα μας, θα μας επιτρέπει να βγαίνουμε ολόκληροι από το παράθυρο για να μουντζώσουμε και με τα δυο χέρια όποιον κλείνει την κυκλοφορία σε μια δεκαπεντάλεπτη προσπάθεια να παρκάρει.

“Πες στο κάρο σου να κουνηθεί, ρε…” και τέτοια, δηλαδή.

Source:

The bills would make Nevada the first state to legalize self-driving cars on public roads, the New York Times reports. One bill would amend electric vehicle laws to allow registration and licensing of autonomous automobiles. The other is an exemption to the state’s ban on texting while driving, allowing cell phone use from the driver’s seat while the car drives itself.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.