“Δεν βγαίνω από το σπίτι χωρίς το κόσκινό μου”

Εκ πρώτης όψεως, μια είδηση όπως η συγκεκριμένη δεν έχει θέση σε “τεχνολογικό” site: κι όμως, η περίπτωση του Αυστριακού κυρίου Νίκο Αλμ, ο οποίος δηλώνει οπαδός της θρησκείας του Πασταφαριανισμού, θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες (όποιον ενδιαφέρει υπάρχει και η Wikipedia), o Πασταφαριανισμός, ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια ως μια αντίδραση στην απόφαση να διδάσκεται στα σχολεία των ΗΠΑ, μαζί με τη Θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου και η χριστιανική εκδοχή του ¨Ευφυούς Σχεδίου”, σε ισότιμη θέση.

Ο Πασταφαριανισμός και η λατρεία του κωμικού Υπέρτατου Όντος “Ιπτάμενο Τέρας Μακαρόνι” αποτελούν μια ευρηματική και σαρκαστική αντίδραση όλων των υγιώς σκεπτόμενων άθεων ή αγνωστικιστών, οι οποίοι δεν μπορούν να ανεχτούν τις μεσαιωνικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις που αναδύονται και θέλουν να παραγκωνίσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις που συνιστούν (ή πρέπει να συνιστούν), την κοσμοθεωρία ενός μοντέρνου ανθρώπου.

Τώρα λοιπόν, σε αυτό το κλίμα, ο ως ανωτέρω κύριος Αλμ απαίτησε και τελικά πέτυχε, να φωτογραφηθεί για την άδεια οδήγησης, φορώντας στο κεφάλι του ένα κόσκινο! Όπως ανέφερε, το “ιερό” αυτό σκεύος, αποτελεί φόρο τιμής στο Θεό της Εκκλησίας των Πασταφαριανών, αλλά και αναπόσπαστο ενδυματολογικό στοιχείο κάθε πιστού Πασταφαριανού, όπως αντίστοιχα οι Εβραίοι φορούν τα καπελάκια κίπα, οι μουσουλμάνοι τα τουρμπάνια και οι παοκτζήδες τα ασπρόμαυρα κασκόλ. Η ειρωνική αυτή πράξη αντίδρασης και διαμαρτυρίας φαίνεται, αν καταλαβαίνω καλά, να προέρχεται από την απόφαση των αυστριακών Αρχών να επιτρέπουν σε ένθερμους χριστιανούς να φορούν αντίστοιχο καπελάκι σε φωτογραφία επίσημου εγγράφου όπως είναι η άδεια οδήγησης.

Τελικά, ο κος Αλμ τα κατάφερε (yes!) και τώρα δηλώνει πως το επόμενο βήμα είναι η άσκηση πίεσης για την αναγνώριση του Πασταφαριανισμού ως αναγνωρισμένης θρησκείας από το αυστριακό κράτος.

Source:

Niko Alm first applied for the license three years ago after reading that headgear was allowed in official pictures only for confessional reasons.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.