Το Angry Birds στα… σχολεία!;!

Tags: , ,

Ναι, ναι, εντάξει, δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη -πλήν, ίσως, κάποιων “εξαφανισμένων” φυλών του Αμαζονίου- που να μην γνωρίζει ή, έστω, να έχει δει εξ’ αποστάσεως το Angry Birds της Rovio. Το δημοφιλέστερο “mobile” παιχνίδι βασίζεται ως ένα σημείο σε κανόνες φυσικής για τη δράση του: τι γωνία θα πρέπει να έχει η “σφεντόνα” ώστε τα… ταντισμένα πουλιά να καταφέρουν να γκρεμίσουν τα οικοδομήματα των σατανικών γουρουνιών, για να τα… ξεκάνουν; Το “πρόβλημα” έχει κρατήσει πολύ κόσμο κολλημένο στις οθόνες των smartphones και tablets του, και, τώρα πια, και στα… τετράδια του;!;

Ναι, ναι, και όμως, από ό,τι φαίνεται, το Angry Birds μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως… άσκηση φυσικής για τους μαθητές! Να, κάπως έτσι:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.