Με επεξεργαστή Samsung το PSVita

Μια φήμη θέλει την Sony να προβαίνει σε μια απροσδόκητη κίνηση: στη χρήση επεξεργαστή από τη Samsung για το επερχόμενο PSVita, μέχρι πρόσφατα γνωστό και ως NGP (Next Generation Portable) και, κατά κόσμον, “το PSP 2”. Η κίνηση μοιάζει περίεργη διότι:

Η Sony χρησιμοποιούσε “δικό της” hardware σε όλες τις πρόσφατες παιχνιδο-προσπάθειες της
Η Samsung δεν είναι και τόσο δημοφιλής στην Ιαπωνία και δεν θεωρείται από τις πρώτες επιλογές για συνεργασία από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Από ό,τι φαίνεται, όμως, η πρόταση της πρέπει να ήταν δελεαστική όσον αφορά στην τεχνολογία της, για να πείσει τη Sony να την προτιμήσει. Εκτός αν οι φήμες είναι… εντελώς μα εντελώς “out”, και έχουν παρεξηγήσει τη χρήση οθόνης από τη Samsung στο PSVita (που είναι ρεαλιστικότατη επιλογή) με τη χρήση επεξεργαστή/συστήματος γραφικών. Αμφίβολο, αλλά… πιθανό και αυτό.

Source:

According to Japan’s Semiconductor Industry News, Samsung is manufacturing the 45 nanometer processor that will power the PS Vita’s central processing unit.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.